Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Oρκίστηκε νέος πρωθυπουργός της χώρας ο Sanchez

Ισπανία: Oρκίστηκε νέος πρωθυπουργός της χώρας ο Sanchez
Ο οικονομολόγος Pedro Sanchez  με 84 βουλευτές επί συνόλου 350 καλείται να κυβερνήσει την Ισπανία
(upd) Νέος Πρωθυπουργός της Ισπανίας είναι και επισήμως πλέον ο 46χρονος σοσιαλιστής Pedro Sanchez, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου του Στ’, στο ανάκτορο της Ζαρζουέλα.

Ο Pedro Sanchez ορκίστηκε επικεφαλής μιας κυβέρνησης την οποία δεν έχει σχηματίσει ακόμη και καλείται με 84 βουλευτές επί συνόλου 350 να κυβερνήσει την Ισπανία.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σήμερα αναμένεται να ορκιστεί νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας ο 46χρονος Pedro Sanchez, ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου του Στ’ στο ανάκτορο της Ζαρζουέλα.
Ο Ισπανός Σοσιαλιστής Pedro Sanchez θα ορκιστεί επικεφαλής μιας κυβέρνησης την οποία δεν έχει σχηματίσει ακόμη και δεν έχει ανακοινώσει τα μέλη της , αφού κατάφερε την Παρασκευή 1/6 να ανατρέψει τον συντηρητικό Μ. Rajoy που βρίσκεται στην πρωθυπουργία από το 2011, με την πρόταση μομφής εναντίον του.
Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα προάστιο βορειοδυτικά της Μαδρίτης.
Ο οικονομολόγος Pedro Sanchez , με 84 βουλευτές επί συνόλου 350 καλείται να κυβερνήσει την Ισπανία και μάλιστα θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος δεν είναι βουλευτής.
Ακόμη, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα μέλη της κυβέρνησής του, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα μέσα στις επόμενες ημέρες , οπότε και θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τα ονόματα των νέων υπουργών.
Σημειώνεται ότι ο Pedro Sanchez στην διάρκεια της πρώτης του ομιλίας δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει «με ταπεινότητα όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης