Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Merkel απορρίπτει κάθε σκέψη ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους: Η αλληλεγγύη έχει τα όριά της

Η Merkel απορρίπτει κάθε σκέψη ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους: Η αλληλεγγύη έχει τα όριά της
«Θα απευθυνθώ ανοιχτά στη νέα ιταλική κυβέρνηση και θα συνεργαστώ μαζί της, αντί να εικάζω για τις προθέσεις της», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος
Κάθε σκέψη για ελάφρυνση του χρέους της Ιταλίας απορρίπτει κατηγορηματικά η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρέπει να καταμερίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο  τα χρέη των κρατών – μελών.
Η Merkel τόνισε, πως η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να μετατρέψει την Ευρωζώνη σε ένωση καταμερισμού του χρέους.
Δεν θα κάνουμε την Ευρωζώνη, μία ένωση χρέους, τόνισε η καγκελάριος.
«Θα απευθυνθώ ανοιχτά στη νέα ιταλική κυβέρνηση και θα συνεργαστώ μαζί της, αντί να εικάζω για τις προθέσεις της», ανέφερε η Merkel σε συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
«Καλύτερα ο καθένας να επικεντρωθεί στα γεγονότα και όχι στις εικασίες» σημείωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, που με τη συνέντευξη αυτή φέρεται να απέστειλε το πρώτο αυστηρό μήνυμα στην ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας.
Πάντως η Merkel στην ίδια συνέντευξη δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρώμη σε ζητήματα, όπως η μείωση της ανεργίας και ιδιαίτερα αυτής των νέων, που πλήττει την Ιταλία.   
Η Merkel θα συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuseppe Conte στη συνεδρίαση των G7 στον Καναδά για πρώτη φορά προσωπικά.
Την Παρασκευή (1/6), στην Ιταλία ορκίστηκε ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός θέτοντας τέλος σε μήνες πολιτικής αβεβαιότητας που έπληξαν τις παγκόσμιες αγορές τις προηγούμενες μέρες.
Ο νέος πρωθυπουργός Giuseppe Conte ηγείται της νέας κυβέρνησης, που έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των φόρων, την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών και την αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τους προϋπολογισμούς και τη μετανάστευση.
Η Ιταλία αντιπροσωπεύει το 23,4% του δημόσιου χρέους της Ευρωζώνης και το 15,4% του ΑΕΠ της Ένωσης, σύμφωνα με τη Eurostat.
Αναφορικά με το προσφυγικό, η Γερμανίδα καγκελάριος άσκησε κριτική στα κράτη που απαρτίζουν την ομάδα του Visegrad, λέγοντας πως δεν δείχνουν διάθεση για συμβιβασμούς.  
H Merkel τάχθηκε υπέρ μίας χρυσής τομής στο ζήτημα αυτό, καθώς όπως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ευρώπη. 
Υποστήριξε ένα «ευέλικτο σύστημα» στο οποίο κάθε χώρα θα έχει τις «δικές της αλλά και συγκρίσιμες συνεισφορές» στο κοινό καθήκον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης