Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNBC: Η Ελλάδα αναμένει τη συμφωνία για το χρέος μέσα στον Ιούνιο, ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ

CNBC: Η Ελλάδα αναμένει τη συμφωνία για το χρέος μέσα στον Ιούνιο, ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ
Αν και έχουν απομείνει λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, η Ελλάδα ακόμα δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους
Στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναφέρεται το CNBC επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι σίγουρη για την επίτευξη συμφωνίας αυτή τον μήνα.
«Η γενική ατμόσφαιρα είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup αυτού του μήνα» δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αν και έχουν απομείνει λίγο περισσότερες από δύο εβδομάδες, η Ελλάδα ακόμα δεν ξέρει πως θα είναι τα μέτρα ελάφρυνσης.
Την ίδια στιγμή, Βερολίνο και ΔΝΤ δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία, ενώ ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Ταμείο, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, δήλωσε ότι είναι πιθανό το ΔΝΤ να μείνει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, το κόμμα της Angela Merkel έπαψε να επιμένει για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Η σημασία συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν αφορά τόσο την προτεινόμενη χρηματοδότηση, που είναι μικρή, αλλά το ότι θα προσδώσει αξιοπιστία στην Ελλάδα όταν βγει από το πρόγραμμα και επιστρέψει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές» δήλωσε ο Joan Hoey του Economist Intelligence Unit.
«Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι χωρίς σοβαρή ελάφρυνση του χρέους οι επενδυτές δεν θα είναι σίγουροι ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι στη σωστή βάση και ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
Ενώ έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας ότι δεν θα υπάρξει "κούρεμα" του χρέους, το ΔΝΤ θέλει μεγαλύτερη παράταση των ωριμάνσεων και των περιόδων χάριτος» πρόσθεσε ο Hoey.
«Η Ελλάδα δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το εάν το ΔΝΤ θα προχωρήσει σε κάποια εκταμίευση ή όχι.
Το κόστος δανεισμού για τα δάνεια του ΔΝΤ είναι υψηλότερο σε σχέση με τα δάνεια της ευρωζώνης και το Eurogroup έχει δεσμευθεί ότι θα χορηγήσει κάποια ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα» καταλήγει το δημοσίευμα του CNBC.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης