Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT για Γεωργίου και Novartis: Οι αμφιλεγόμενες ενέργειες στης Δικαιοσύνης υπονομεύουν την εμπιστοσύνη για την ανάκαμψη

FT για Γεωργίου και Novartis: Οι αμφιλεγόμενες ενέργειες στης Δικαιοσύνης υπονομεύουν την εμπιστοσύνη για την ανάκαμψη
Οι Financial Times σχολιάζουν ότι ενισχύεται η κακή φήμη της Ελλάδας σε θέματα σχετίζονται με το κράτος δικαίου
Την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αλλά και το σκάνδαλο Novartis επαναφέρουν οι Financial Times σχολιάζοντας ότι αν και η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.
«Τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει νέους αγώνες που να περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα από σταθερά δημόσια οικονομικά, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, δύο ζητήματα είναι ενδεικτικά της κακής φήμης της Ελλάδας σε θέματα σχετικά με τη δικαιοσύνη.
Το πρώτο είναι η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και το δεύτερο το σκάνδαλο Novartis.
Αυτά τα δύο θέματα εξηγούν γιατί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία μετά το πρώτο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010, η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές της χώρας δυσκολεύονται να εμπιστευθούν τις λειτουργίες του ελληνικού κράτους και πολιτικού συστήματος.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η πολιτική είναι μια δύσκολη δουλειά τόσο στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι πίσω από το κόμμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται για βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο έτος.
Ο κ. Τσίπρας, που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη στιγμή της "εθνικής απελευθέρωσης" που συμβολίζεται από την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, μπορεί να αποφασίσει να διεξαγάγει τις εκλογές τον Οκτώβριο.
Δυστυχώς, οι ψευδείς υποθέσεις Γεωργίου και Novartis έχουν ολέθριες συνέπειες που ξεπερνούν την πολιτική αρένα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Η Ελλάδα δεν θα μπει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης εάν δεν προσελκύσει ξένους επενδυτές.
Τα κρατικά κεφάλαια δεν τόσο πολλά ώστε να προσφέρουν τα απαιτούμενα επίπεδα επένδυσης.
«Αλλά οι ξένοι επενδυτές δεν θα στραφούν στην Ελλάδα εάν δεν μπορούν να βασιστούν στην αποτελεσματικότητα και αμεροληψία του δικαστικού συστήματος.
Οι υποθέσεις Γεωργίου και Novartis στέλνουν εντελώς λάθος μήνυμα.
Στόχος είναι να καλυφθεί η πρόοδος της Ελλάδας, και του κ. Τσίπρα, στη εξάλειψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, την τόνωση των εξαγωγών και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.
Αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι αξιέπαινες.
Αλλά θα μετρήσουν πολύ λιγότερο από ό,τι θα έπρεπε εάν η Ελλάδα δεν ικανοποιήσει τις προσδοκίες των Ελλήνων όσον αφορά το κράτος δικαίου» καταλήγει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης