Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Λευκωσία ο Κοντονής: Να προκύψει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Στη Λευκωσία ο Κοντονής: Να προκύψει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
Ο Στ.Κοντονής διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τον κυπριακό λαό
Στη Λευκωσία ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε σήμερα με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρο Κυπριανού.
Ο κ. Κοντονής ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και δήλωσε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων όσον αφορά το σημείο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι «πρέπει να διεκδικηθεί η επανένωση της Κύπρου και να ακυρωθούν τα σενάρια - τα οποία προέρχονται από την Τουρκία - της μόνιμης διχοτόμησης της Κύπρου», συμπληρώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τον κυπριακό λαό, τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους.
Κατά τον ίδιο, «πρέπει όλοι να εργαστούν προς την κατεύθυνση της επανένωσης της Κύπρου για να προκύψει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό» και μάλιστα, «το ένα προϋποθέτει το άλλο».
Επιπλέον, ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τον κυπριακό λαό, που θα «είναι διαρκής, μόνιμη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού δήλωσε πως εξέφρασε στον Έλληνα υπουργό την έντονη ανησυχία του κόμματος για το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό και για το ότι από τουρκικής πλευράς γίνονται σκέψεις για εγκατάλειψη του συμφωνημένου πλαισίου, για προώθηση λύσης στη βάση δύο χωριστών κρατών, οι οποίες« φαίνεται ότι κυκλοφορούν και στην ελληνοκυπριακή κοινότητα».
Όπως τόνισε, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη, ενώ σημείωσε ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Guterres.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης