Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Τον Αύγουστο η χώρα βγάνει από τα μνημόνια - Στόχος η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους

Κοντονής: Τον Αύγουστο η χώρα βγάνει από τα μνημόνια - Στόχος η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους
«Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά, χωρίς να επαπειλείται τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά η επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν», αναφέρει ο Στ. Κοντονής
Τον Αύγουστο η χώρα βγάνει οριστικά από τα μνημόνια και αφήνει πίσω της ανεπιστρεπτί την πιο σκοτεινή περίοδο, από οικονομικής απόψεως, που γνώρισε ο ελληνικός λαός μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στ. Κοντονής, σε συνέντευξη στην κυπριακή εφημερίδα «Χαραυγή της Κυριακής».
Σημειώνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση μετά τον Αύγουστο θα μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να εφαρμόσει αναπτυξιακές πολιτικές ενίσχυσης του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας, σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις και προοπτικές της οικονομικής αποδιάρθρωσης και της απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.
«Στόχος η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά, χωρίς να επαπειλείται τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά η επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν».
Ακόμη, ο υπουργός αναφέρει ότι «Δεξιά και ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι για την εμπέδωση ενός καθεστώτος οικονομικής διαφθοράς και πολιτικής διαπλοκής που συνέτεινε σε μεγάλο βαθμό στη φτωχοποίηση της κοινωνίας».
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ο κ. Κοντονής ότι «ιδίως η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία προσπαθεί με κάθε μέσο να δημιουργήσει συνθήκες αμφισβήτησης του κυβερνητικού έργου».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζει την σημερινή κατάσταση «ασυγκρίτως καλύτερη», συμπληρώνοντας πως «η μάχη για την πάταξη της διαφθοράς και η εναντίωση στα οικονομικά συμφέροντα, που σταθερά επιδιώκουν να λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού ή επανάπαυσης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης