Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν σχεδιάζουμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ - Στοχεύουμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν σχεδιάζουμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ - Στοχεύουμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης
Σχεδιάζει να επικεντρώσει την προσοχή του στην μείωση των επιπέδων δανεισμού, αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης
Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας, Giovanni Tria σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Παράλληλα, όπως σημειώνει, σχεδιάζει να επικεντρώσει την προσοχή του στην μείωση των επιπέδων δανεισμού, αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και δομικών αλλαγών κι όχι μέσω δαπανών.
Επίσης ο Tria, τονίζει πως στόχος του είναι να επιτύχει τους στόχους δανεισμού για το 2018 και το 2019 και προσθέτει ότι οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος, μπορούν να τηρηθούν.
«Ο στόχος μας είναι ν’ αυξήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, αλλά δεν σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω των ελλειμματικών δαπανών» επισημαίνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών συμπληρώνοντας πως θα παρουσιάσει τις νέες οικονομικές προβλέψεις, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους τον Σεπτέμβριο.
Οι στόχοι αυτοί θα είναι πλήρως συμβατοί με την συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση της αναλογίας μεταξύ χρέους και ΑΕΠ, υποστηρίζει ο Tria.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης