Τελευταία Νέα
Οικονομία

Suddeutsche Zeitung: Νέα πρόταση για το ελληνικό χρέος από τη γερμανική κυβέρνηση

Suddeutsche Zeitung: Νέα πρόταση για το ελληνικό χρέος από τη γερμανική κυβέρνηση
Αλλαγή στάσης από το Βερολίνο, χωρίς, όμως, να πλησιάζει τις θέσεις του ΔΝΤ
Μία εντελώς νέα, πιθανώς να μπορούσε να χαρακτηρισθεί και «υβριδική» πρόταση για το ελληνικό χρέος φαίνεται ότι έχει η γερμανική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.
Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της τις προτάσεις που έχουν καταθέσει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτήν του Βερολίνου.
Κατά τη γερμανική εφημερίδα αυτό που προετοιμάζει το Βερολίνο είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το «μαξιλάρι ασφαλείας» της Ελλάδας, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο μίας ικανοποιητικής αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.
«Εάν υπάρξει αύξηση του μαξιλαριού ασφαλείας για την Ελλάδα τότε η αναδιάρθρωση χρέους θα είναι ηπιότερη», υποστηρίζεται στη γερμανική πρόταση.
Βάσει αυτής η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει πόσα κεφάλαια από αυτά που δεν έχουν διατεθεί από το πρόγραμμα του ESM θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον.
Για κάθε πέντε δισ. ευρώ που λαμβάνει η Ελλάδα από αυτά τα κεφάλαια ο στόχος ελάφρυνσης του χρέους θα μειώνεται κατά δύο έτη.
Προκειμένου να γίνει πιο κατανοητή η πρόταση προστίθεται ότι εάν η επέκταση της διάρκειας των δανείων του EFSF είναι 15 χρόνια και μείνουν αδιάθετα στο πρόγραμμα του ESM 25 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που η Ελλάδα αντλήσει και τα 25 δισ. ευρώ, η συνολική επιμήκυνση των δανείων του EFSF θα μειωθεί στα πέντε έτη.
Στόχος των Γερμανών η Ελλάδα να διαθέτει ένα «μαξιλάρι ρευστότητας» ικανό να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2022.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης