Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητούν από το Eurogroup οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητούν από το Eurogroup οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες
«Αναμένω από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, λογικές λύσεις για την Ελλάδα», τόνισε ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης 
Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένει από το σημερινό (21/6/2018) καθοριστικό Eurogroup ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Achim Post.
«Αναμένω από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, λογικές λύσεις για την Ελλάδα».
Η Ελλάδα κατέβαλε τους περασμένους μήνες μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος βοήθειας.
Μία επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προς το συμφέρον όλων.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται, επίσης, ελαφρύνσεις χρέους προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους» τονίζει ο Post, σε ανακοίνωσή του.
Επισημαίνει ότι, «οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι μεγάλες -από τη μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης μέχρι μία κοινή γραμμή στην προσφυγική πολιτική», αλλά ειδικά σε αυτήν την κατάσταση πρέπει ακόμη περισσότερο να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση, η οποία θα επιτυγχάνει μόνιμη εμπιστοσύνη και θα ανοίγει στην Ελλάδα νέα περιθώρια για ανάπτυξη και επενδύσεις.
«Η Ευρώπη δεν έχει αυτήν τη στιγμή την πολυτέλεια να αναβάλλει περισσότερο ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν.
Με το βλέμμα στην Ελλάδα έχει έρθει τώρα η στιγμή να κλείσουμε ένα δύσκολο κεφάλαιο για την Ευρώπη με μία λογική λύση προς το συμφέρον όλων» υπογραμμίζει ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης