Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Πρωθυπουργός υπό προθεσμία ο Τσίπρας – Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως πολιτική ανεμοδούρα

Σταϊκούρας (ΝΔ): Πρωθυπουργός υπό προθεσμία ο Τσίπρας – Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως πολιτική ανεμοδούρα
«Η εξαπάτηση και τα ψέματα είναι στο πολιτικό DNA του κ. Τσίπρα», τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας
«Έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο. Όσο πιο σύντομα αυτή ολοκληρωθεί, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως σημειώνει, «η σημερινή «κυβέρνηση των προθύμων» αποδεικνύει καθημερινά, όλο και πιο εμφατικά, σε όλα τα επίπεδα και πεδία, ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικά θετικό στην πατρίδα.
Ζυγίστηκε με τα προβλήματα, μετρήθηκε και βρέθηκε λιποβαρής.
Η ανεπάρκειά της είναι πλέον εμφανής, όπως και η απαξίωσή της στη συνείδηση των πολιτών.
Αντικειμενικά, ο κ. Τσίπρας είναι πλέον πρωθυπουργός υπό προθεσμία»
Εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει, χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες, μέσα από βαριές εθνικές υποχωρήσεις και με συνεχείς πολιτικές μεταμφιέσεις, επιδεικνύοντας καιροσκοπική εσωτερική συνοχή και καλλιεργώντας πολιτικό περιβάλλον τοξικότητας και αβεβαιότητας, να «γαντζωθεί» όσο περισσότερο μπορεί στην καρέκλα.
«Όμως, με μόνη συγκολλητική ουσία τον τυχοδιωκτισμό, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως πολιτική ανεμοδούρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «η εξαπάτηση και τα ψέματα είναι στο πολιτικό DNA του κ. Τσίπρα».
Ο κ. Σταϊκούρας, κληθείς να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές χωρίς να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και περιλαμβάνει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αύξηση κατώτατου μισθού κ.ά, αναφέρει γιατί «μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο προωθώντας μια εθνικά επιζήμια συμφωνία με τη γείτονα» και γιατί «η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προ-νομοθετήσει επιπλέον περικοπές συντάξεων από το 2019 και πρόσθετη μείωση του αφορολόγητου από το 2020».
 Σε ό,τι αφορά τη μείωση των συντάξεων και την πιθανότητα να την ανακόψει η κυβέρνηση έστω για το 2019, ο ίδιος σημειώνει ότι «αν θέλει η κυβέρνηση και μπορεί ας κάνει πράξη την πρόταση της ΝΔ να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπουν τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις».
Κάνοντας αναφορά στον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει ότι «πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και θεσμοί δεν συμμερίζονται τις όποιες θριαμβολογίες» και ότι «η ΝΔ υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοσιονομικής πειθαρχίας με την υλοποίηση, όμως, ενός διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».
 Για τα οφέλη από το πρόσφατο Eurogroup, ο ίδιος δηλώνει ότι αναφορικά με το χρέος «κάθε απόφαση που οδηγεί στη βελτίωση της βιωσιμότητάς του, όπως έγινε και με τη μείωση του ύψους και τη βελτίωση του προφίλ του το 2012, αντιμετωπίζεται θετικά» χαρακτηρίζει, όμως, την απόφαση «κατώτερη των προσδοκιών όσο και των κεκτημένων της χώρας τα προηγούμενα χρόνια».
Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και ποια στάση θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση αν η συμφωνία έλθει στη Βουλή και απαιτηθούν 180 ψήφοι ή αν έλθει προς επικύρωση σε επόμενη Βουλή και κυβέρνηση είναι η ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία ως έχει στη Βουλή, όποιον θεσμικό ρόλο και αν κατέχει και όποια πλειοψηφία και αν αποφασιστεί προ τούτο».
Κληθείς να απαντήσει εάν εκτιμά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία νέων κομματικών μηχανισμών, μετά και την πρόσφατη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλου από τη ΝΔ, τονίζει ότι «η ΝΔ παραμένει βαθιά δημοκρατική, πολυσυλλεκτική, συνθετική, γνήσια προοδευτική και αντιλαϊκιστική παράταξη» και ως εκ τούτου δεν συμμερίζεται σχετικές ανησυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης