Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leggeri (Frontex): Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία παραμένουν τα κύρια σημεία άφιξης των μεταναστών στην Ευρώπη

Leggeri (Frontex): Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία παραμένουν τα κύρια σημεία άφιξης των μεταναστών στην Ευρώπη
Λόγω των αυξημένων περιπολιών της λιβυκής ακτοφυλακής, όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ισπανία από το Μαρόκο
Για τον κίνδυνο η Ισπανία να μετατραπεί σε σημείο άφιξης για τους μετανάστες που προέρχονται από την Αφρική καθώς όλοι οι άλλοι δρόμοι ετοιμάζονται να κλείσουν, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Frontex.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Fabrice Leggeri υπογράμμισε ότι περίπου 6.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στις ισπανικές ακτές μόνο τον Ιούνιο φέτος, σχεδόν όσοι τους πρώτους έξι μήνες της περυσινής χρονιάς.
«Αν με ρωτάτε ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου τώρα, θα έλεγα η Ισπανία», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Ενώ η διαδρομή από τη Λιβύη καθίσταται όλο και πιο δύσκολη λόγω των αυξημένων περιπολιών της λιβυκής ακτοφυλακής, όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ισπανία από το Μαρόκο.
«Εάν οι αριθμοί συνεχίσουν να αυξάνονται όπως αυξάνονται τώρα, αυτή η διαδρομή θα είναι ολοένα και πιο σημαντική», πρόσθεσε.
Η Ελλάδα και η Ιταλία παραμένουν επί του παρόντος τα κύρια σημεία άφιξης των μεταναστών, αλλά με πολύ σαφείς μειώσεις εδώ και δύο χρόνια.
Η Ελλάδα, από την οποία πέρασαν περίπου 900.000 μετανάστες το 2015, πέρυσι είδε να φθάνουν στο έδαφός της μόλις 42.000, μετά τη συμφωνία του 2016 με την Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex.
Η Ιταλία δέχτηκε πέρυσι σχεδόν 120.000 μετανάστες, αλλά έπειτα από μια συμφωνία στα μέσα Ιουλίου του 2017 με την ακτοφυλακή της Λιβύης, οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 75%, σύμφωνα πάντα με τη Frontex.
Η Ισπανία δέχτηκε πέρυσι σχεδόν 23.000 μετανάστες, οι μισοί από τους οποίους ήταν Μαροκινοί και πολλοί Αλγερινοί και πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης