Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Αρχές Αυγούστου η δημοσιοποίηση του Άρθρου 4 για το ελληνικό χρέος - «Έλεγχος» δύο φορές ετησίως

ΔΝΤ: Αρχές Αυγούστου η δημοσιοποίηση του Άρθρου 4 για το ελληνικό χρέος - «Έλεγχος» δύο φορές ετησίως
«Καθώς δουλεύουμε τόσο στενά με τους εταίρους στην Ευρώπη έχει νόημα να συντονίσουμε τη δράση μας με αυτούς», τόνισε ο κ. Rice
Τις επόμενες κινήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αναφορικά με την Ελλάδα αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Gerry Rice, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Όπως τόνισε στις 27 Ιουλίου 2018 το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει την έκθεση του Άρθρου 4 και αυτή θα δημοσιοποιηθεί ορισμένες ημέρες αργότερα, χωρίς πάντως να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία.
Φυσικά το πιο σημαντικό «μέρος» της έκθεσης δεν είναι άλλο από την Ανάλυση Βιωσιμότητας του Χρέους, για την οποία ο κ. Rice, όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στη μετά-μνημονιακή εποχή, τόνισε ότι το Ταμείο θα ελέγχει δύο φορές ετησίως την Ελλάδα, κάτι το οποίο κατά τον εκπρόσωπο του Ταμείου «δεν διαφέρει και τόσο πολύ από την περίπτωση άλλων χωρών της Ευρωζώνης που βρέθηκαν σε πρόγραμμα στήριξης».
Υπάρχει η «μετά πρόγραμμα παρακολούθηση» που είναι η δική μας «ενισχυμένη εποπτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι θα συντονίσουμε τη δική μας επιτήρηση με αυτή των ευρωπαίων εταίρων.
«Καθώς δουλεύουμε τόσο στενά με τους εταίρους στην Ευρώπη έχει νόημα να συντονίσουμε τη δράση μας με αυτούς», δήλωσε για να συμπληρώσει ότι συνήθως γίνονται δυο εκθέσεις το χρόνο.
«Για εμάς είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση να έχουμε μετά από ένα πρόγραμμα την παρακολούθηση μιας χώρας», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης