Τελευταία Νέα
Διεθνή

Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Ισχυρή η οικονομία μας - Ελπιδοφόρες οι προοπτικές

Albayrak (ΥΠΟΙΚ Τουρκίας): Ισχυρή η οικονομία μας -  Ελπιδοφόρες οι προοπτικές
Οι ανησυχίες για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας εντάθηκαν, αφού ο πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan διόρισε τον γαμπρό του Albayrak ως υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών
Αισιόδοξος, παρά τα σημαντικά προβλήματα και την πίεση των αγορών, εμφανίστηκε για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, ο νέος υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας  Berat Albayrak.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η  Τουρκία συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξης ενώ τα θεμέλια της οικονομίας της είναι ισχυρά.
Οι ανησυχίες για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας εντάθηκαν, αφού ο πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan διόρισε τον γαμπρό του Albayrak ως υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών.
Με την τοποθέτηση αυτή, εκτιμήθηκε πως ο Erdogan, ένας «ορκισμένος εχθρός των επιτοκίων» θα επιδιώξει να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στη νομισματική πολιτική.
Η τουρκική λίρα επλήγη το 2018, χάνοντας το ένα πέμπτο της αξίας της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό, ενώ ο Erdogan έχει επανειλημμένα ζητήσει χαμηλότερα επιτόκια.
Ο Albayrak, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή για συνάντηση της G20,τόνισε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι πρόσφατες πολιτικές της κυβέρνησης είχαν ως στόχο τη διατήρηση συνετών δημοσιονομικών πολιτικών, την υγιή πιστωτική ανάπτυξη, την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση του νομισματικού πλαισίου της Τουρκίας.
«Η οικονομία της Τουρκίας συνεχίζει την δυναμική της ανάπτυξη. Τα οικονομικά μας θεμέλια θα είναι ισχυρά και οι προοπτικές μας είναι ελπιδοφόρες », δήλωσε ο Albayrak.
Με τον Erdogan να έχει συγχωνεύσει το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Οικονομικών, ο διορισμός του Albayrak ερμηνεύθηκε ως μία κίνηση όχι τόσο φιλική προς τους επενδυτές.
Πάντως μετά το διορισμό του, ο Albayrak  δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη και θα κάνει ό, τι απαιτεί η οικονομική πραγματικότητα και οι συνθήκες της αγοράς.
Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, η οποία έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 500 μονάδες βάσης από τον Απρίλιο του 2018 θα συνεδριάσει στις 24 Ιουλίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης