Τελευταία Νέα
Speculator

Το reverse split 10 προς 1 θα βοηθήσει την μετοχή της Εθνικής; - Οκτώβριο 2018 οι διοικητικές αλλαγές, προβλήματα με Gongbao

Το reverse split 10 προς 1 θα βοηθήσει την μετοχή της Εθνικής; - Οκτώβριο 2018 οι διοικητικές αλλαγές, προβλήματα με Gongbao
Εάν είναι 3 οι αναπληρωτές CEO το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα έχουμε εκπλήξεις.
(upd4) Σήμερα 26 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής τράπεζας με βασικό θέμα υπό την νέα διοίκηση Μιχαηλίδη και Μυλωνά το reverse split 10 παλαιών μετοχών προς 1 νέα μετοχή.
H Εθνική τράπεζα θα έχει 3 ευρώ νέα ονομαστική αξία οι μετοχές από 9,147 δισεκ. θα μειωθούν στα 914 εκατ.
Με βάση τις τρέχουσες τιμές η τιμή της μετοχής στο ταμπλό θα είναι 2,65 ευρώ.
Το reverse split πραγματοποιείται με στόχο να βγάλει από την ζώνη ομηρίας κάτω από τα 0,30 ευρώ την μετοχή της Εθνικής, οπότε θεωρητικά λειτουργεί ως μηχανισμός ωραιοποίησης.
Πρακτικά όμως το reverse split έχει συνδεθεί με αυξήσεις κεφαλαίου και απώλειες στους μετόχους και έτσι εξηγείται γιατί όσες τράπεζες ανακοίνωσαν reverse split δηλαδή Πειραιώς και Εθνική τράπεζα πιέζονται.
Για να μπορέσει να ανακάμψει η μετοχή της Εθνικής, μόνο το reverse split δεν βοηθάει.
Απαιτούνται πολλές παρεμβάσεις από την ίδια την τράπεζα και ίσως και αυτά να μην επαρκούν εάν συνολικά ο κλάδος δεν ανακάμψει.
Ο χρόνος εξυγίανσης θα είναι μακρύς οπότε οι προσδοκίες των επενδυτών θα πρέπει να διατηρηθούν πολύ χαμηλά.

Τον Οκτώβριο 2018 οι διοικητικές αλλαγές

Πέραν της Okland μέλους του ΔΣ που αποχωρεί οι σημαντικές διοικητικές αλλαγές και οι νέοι αναπληρωτές CEO που μπορεί να είναι έως 3 θα τοποθετηθούν Οκτώβριο μαζί με άλλες ευρύτατες αλλαγές που θα περιλαμβάνουν αποχωρήσεις, μετατάξεις και ορισμένες αναβαθμίσεις.
Εάν είναι 3 οι αναπληρωτές CEO το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα έχουμε εκπλήξεις.

Προβλήματα με Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική

Ενώ η κινεζική Gongbao έχει υποβάλλει προσφορά 676 εκατ για την Εθνική Ασφαλιστική η Εθνική τράπεζα προβάλλει πολλά προσκόμματα.
Η νέα διοίκηση της Εθνικής τράπεζας δεν φαίνεται να διάκειται θετικά στην λύση της Gongbao.
Ταυτόχρονα και η Morgan Stanley ο σύμβουλος της Εθνικής για την Εθνική Ασφαλιστική έχει προειδοποιήσει ότι λόγω χρηματιστηριακών συνθηκών δεν έχει πιθανότητες και η δημόσια προσφορά IPO.
Εάν αποχωρήσει η Gongbao η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται στον αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης