Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια - Τρεις οι νεκροί

Guardian: Φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια - Τρεις οι  νεκροί
Πάνω από 3.000 πυροσβέστες έχουν επιστρατευτεί για την κατάσβεσή τους και η καταστροφή αναμένεται να επιδεινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 28-29/7
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Καλιφόρνια, καθώς οκτώ δασικές πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στην πολιτεία, όπως αναφέρει ο Guardian.
Πάνω από 3.000 πυροσβέστες έχουν επιστρατευτεί για την κατάσβεσή τους και η καταστροφή αναμένεται να επιδεινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 28-29/7, που αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ξηρασίας.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Jerry Brown κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της πολιτείας, ενώ δεν έχει κάνει ακόμα κάποια δήλωση ο Donald Trump.
To Redding μία πόλη 92 χιλιάδων κατοίκων κοντά στα σύνορα με το Όρεγκον διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, καθώς από τη φωτιά έχουν ήδη πεθάνει δύο άνθρωποι.
Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί μόνο κατά 3% και έχει κάψει 44.500 εκτάρια, με τους αρμόδιους να υποστηρίζουν ότι δεν προσπαθούν να τη σβήσουν, αλλά να απομακρύνουν τον κόσμο από το πέρασμά της.
Η φωτιά ξέσπασε από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και γιγαντώθηκε εξαιτίας του ανέμου, απειλώντας 5.000 κτίρια, εκ των οποίων 65 έχουν ήδη καεί.
Στο μεταξύ στη νότια Καλιφόρνια έχουν καεί άλλες 11.500 στρέμματα, ενώ στο Φέργκιουσον κοντά στο εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι αποτεφρώθηκαν άλλες 46 χιλιάδες εκτάρια και έχασε τη ζωή του και ένας πυροσβέστης.
Εκκενώθηκε η περίφημη κοιλάδα του Γιοσέμιτι εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ προσωπικό 3.800 ατόμων της πυροσβεστικής προσπαθεί να διασώσει τους αρχαίους ελαιώνες της περιοχής στα δυτικά του πάρκου.
Όλα αυτά συμβαίνουν σχεδόν ένα χρόνο μετά το καταστροφικό 2017 με συνολικά 9.000 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν 1,2 εκ. εκτάρια δάσους και 11 χιλιάδες σπίτια, ενώ 46 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.
Το 2018 μπορεί να αποδειχτεί ακόμα πιο καταστροφικό, καθώς ήδη έχουν ξεσπάσει 4.000 φωτιές στην Καλιφόρνια και έχουν καεί 144.303 εκτάρια δάσους.
"Και ακόμα είμαστε στον Ιούλιο" όπως λέει η Lynn Tolmachoff, προειδοποιώντας ότι η περίοδος των πυρκαγιών έχει τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα μπροστά της και ίσως τα χειρότερα να μην έχουν έρθει.
Η ίδια εξήγησε ότι τα πέντε τελευταία χρόνια ξηρασίας στην Καλιφόρνια στοίχισαν τη ζωή σε 129 εκατομμύρια δέντρα, που είναι καύσιμη ύλη για τις φωτιές.
Μάλιστα, το κλίμα της Καλιφόρνιας θα γίνει ακόμα πιο ξηρό με μεγαλύτερα σε διάρκεια και ακόμα πιο θερμά καλοκαίρια.
Έτσι και η περίοδος των πυρκαγιών θα διαρκεί πια ως τον Νοέμβριο ή, ακόμα και τον Δεκέμβριο.
"Πολλά σπίτια καταστράφηκαν χθες και ήδη υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένοι θάνατοι" συμπλήρωσε η Tolmachoff, προβλέποντας μία δύσκολη περίοδο πυρκαγιών που ίσως ξεπεράσει και την περσινή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης