Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι κρίσιμες επαφές Dakolias (Fortress) με τον Μεγάλου (Πειραιώς) για την Attica Group και….το μέλλον της MIG

Οι κρίσιμες επαφές Dakolias (Fortress) με τον Μεγάλου (Πειραιώς) για την Attica Group και….το μέλλον της MIG
Η συνάντηση του Dakolias με τον Χρήστο Μεγάλου έχει ένα αντικείμενο να προσδιοριστούν οι παράμετροι της οικονομικής προσφοράς που ετοιμάζεται να υποβάλλει το Fortress για να αγοράσει την Attica Group.
Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια πολύ κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου με τον Constantine Michael Dakolias (ελληνικής καταγωγής) Chief Investment Officer του αμερικανικού fund Fortress.
To βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι η Attica Group στην οποία ως γνωστό το Fortress έχει στρατηγική θέση ενώ η εταιρία ανήκει στον όμιλο MIG.
H Attica group δραστηριοποιείται στον κλάδο της παράκτιας ναυσιπλοΐας και θεωρείται ο leader στον κλάδο.
Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ωστόσο έχει επηρεάσει την αποτίμηση και τα λειτουργικά κέρδη της Attica bank ενώ με βάση έρευνα της UBS και McKinsey η αρνητική επίδραση στα EBITDA τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι σωρευτικά 70 εκατ ή 14 εκατ ανά έτος περίπου.
Η συνάντηση του Dakolias με τον Χρήστο Μεγάλου έχει ένα αντικείμενο να προσδιοριστούν οι παράμετροι της οικονομικής προσφοράς που ετοιμάζεται να υποβάλλει το Fortress για να αγοράσει την Attica Group.
Το πιο ουσιώδες στοιχείο είναι ότι το Fortress έχει ομολογιακό στην Attica Group και από την άλλη το πετρέλαιο επηρεάζει την αποτίμηση.
Η αρχική προσφορά των 375 εκατ μπορεί να έχει υποχωρήσει στα 330 εκατ ωστόσο…τα 350 εκατ ίσως ο μέσος όρος των δύο πλευρών.
Πρακτικά για τι συζητάμε;
Να πωληθεί η Attica group το εξίσου σημαντικό μαζί με το Υγεία περιουσιακό στοιχείο της MIG.
Εάν αυτό συμβεί το βασικό ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο ρόλος της MIG.
Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η MIG που δημιούργησε με μεγάλο όραμα ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει δύο λύσεις
1)Να πωληθεί όλη η MIG και μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε μακροχρόνια ζωή στην εταιρία συμμετοχών αλλά δεν θα ευνοούσε άμεσα τα σχέδια της Πειραιώς.
2)Να πωληθούν ξεχωριστά οι θυγατρικές της MIG π.χ. Υγεία, Attica Group ώστε η Πειραιώς να δείχνει στον SSM ότι πουλάει άρα κινείται στο πλαίσιο των παραμέτρων που έχουν τεθεί αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει το τέλος της MIG σε βάθος 1-2 ετών.
Η Πειραιώς λοιπόν έχει δύο επιλογές.
Προφανώς και η πρώτη επιλογή είναι η ορθότερη αλλά μέχρι τώρα ακολουθείται η δεύτερη επιλογή που είναι καταστροφική για την MIG.

Με κέρδος 92 εκατ η Πειραιώς από ανάκληση πρόβλεψης από την Libra Group του Λογοθέτη

Μετά την απόφαση του επιχειρηματία Λογοθέτη της Libra Gorup να επιστρέψει κατ΄ ουσία 500 εκατ και να κλείσει όλες τις υποθέσεις με την Πειραιώς η τράπεζα στο β΄ τρίμηνο του 2018 θα ανακτήσει πρόβλεψη 92 εκατ.
Τα 92 εκατ προέρχονται από πρόβλεψη που είχε πάρει η Πειραιώς συνολικά περίπου 150 εκατ εκ των οποίων τα 100 εκατ είναι από δραστηριότητες στα φωτοβολταϊκά.
Άρα οι σωστές κινήσεις Λογοθέτη αποδίδουν στην Πειραιώς με ανάκληση πρόβλεψης που θα περάσει στα αποτελέσματα  α΄ 6μηνου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης