Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Ελλάδα συνεχίζει να παρέχει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Ελλάδα συνεχίζει να παρέχει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, κατηγόρησε την Ελλάδα παρέχει άσυλο σε εγκληματίες
Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης,  Στ. Κοντονή, να μην εκδοθεί στην Τουρκία για να οδηγηθεί σε τουρκικές φυλακές ο Τούρκος δημοσιογράφος και ιστορικός Turkut Kagia.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, κατηγόρησε την Ελλάδα παρέχει άσυλο σε εγκληματίες.
Ειδικότερα, ο Hami Aksoy ανέφερε ότι «ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την έκδοση του Turkut Kagia, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η Ελλάδα, που στο παρελθόν στήριξε τον τρομοκράτη Οτσαλάν, συνεχίζει να δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας». «Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους νόμους» κατέληξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται ότι  ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής έκανε χρήση του νόμου που του δίνει το δικαίωμα να «παγώσει» την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του 45χρονου δημοσιογράφου, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο παράδοσής του στην τουρκική Δικαιοσύνη.
Η Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει στον Kagia πολιτικό άσυλο όμως η τουρκική κυβέρνηση απαιτεί την έκδοσή του ώστε να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής φυλάκισης μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης