Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι πυροσβέστες καταγράφουν πρόοδο απέναντι στη γιγαντιαία πυρκαγιά της Καλιφόρνιας

ΗΠΑ: Οι πυροσβέστες καταγράφουν πρόοδο απέναντι στη γιγαντιαία πυρκαγιά της Καλιφόρνιας
ΗΠΑ: Οι πυροσβέστες καταγράφουν πρόοδο απέναντι στη γιγαντιαία πυρκαγιά της Καλιφόρνιας
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Καλιφόρνια εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους την πτώση του υδράργυρου και τις ηπιότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και δείχνουν να κερδίζουν έδαφος στη μάχη με τις φλόγες, εναντίον της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνιας.
Η πυρκαγιά, που οι αρχές ονόμασαν «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» και έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή σχεδόν ίση με το Λος Άντζελες, είναι ένα από τα 17 πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Καλιφόρνια και έχουν ήδη καταστρέψει 1.500 κτίρια, ενώ έχουν εκτοπίσει από τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Έως σήμερα (8/8) το πρωί, οι αρχές κατάφεραν να την περιορίσουν σε ποσοστό 47%, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας Cal Fire.
Μια ημέρα νωρίτερα, η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 34%.
Μέχρι στιγμής, δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Από τη φωτιά έχουν καταστραφεί 75 σπίτια κι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους 23.000 άνθρωποι.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμερα και αύριο Πέμπτη αναμένεται να καταγράψει πτώση, φθάνοντας στους 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος θα ανεβεί έως τους 36 βαθμούς Κελσίου σήμερα και τους 37 αύριο.
«Η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε στους πυροσβέστες να συνεχίσουν το έργο τους με στόχο να περιορίσουν την περίμετρο της φωτιάς και να επιβραδύνουν την εξάπλωσή της», σύμφωνα με τη Cal Fire.
Τουλάχιστον 4.000 πυροσβέστες παίρνουν μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης.
Σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών στις 17.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, η φωτιά «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από τα 1.210.000 στρέμματα από την 27η Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης