Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σκληρές μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομία ετοιμάζει η κυβέρνηση Conte

Reuters: Σκληρές μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομία ετοιμάζει η κυβέρνηση Conte
Η κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει την απόλυτη φτώχεια από την οποία πλήττονται περισσότερα από 5 εκατομμύρια ιταλοί
Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σκληρές μεταρρυθμίσεις μέσα στον προσεχές φθινόπωρο ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte λέγοντας ότι «ο προϋπολογισμός του 2019 θα είναι σοβαρός, αυστηρός και θαρραλέος».
Σύμφωνα με το Reuters, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ο Conte δήλωσε ότι οι υπουργοί του θα προσπαθήσουν να μειώσουν τη γραφειοκρατία και να δώσουν προτεραιότητα στη μάχη κατά της φτώχειας.
«Από τον Σεπτέμβριο μας περιμένουν σημαντικές προκλήσεις που είναι καθοριστικές για την αναζωογόνηση της χώρας και της οικονομίας μας» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός λέγοντας ότι «ετοιμάζουμε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».
Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η νέα ιταλική κυβέρνηση είναι κι αυτή του φορολογικού κώδικα της χώρας και την καθιέρωση του λεγόμενου «μισθού του λαού», το οποίο, έχει ως στόχο να εξασφαλιστεί το εισόδημα μέχρι 780 ευρώ το μήνα για τους φτωχούς.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται «θα λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας», από την οποία πλήττονται περισσότερα από 5 εκατομμύρια ιταλοί.
Πολλά από τα μέτρα είναι πιθανό να βρεθούν στον προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα μέσα Οκτωβρίου. Η Ιταλία θέλει να επιδιώξει την απομάκρυνση των περιορισμών στις κρατικές δαπανών που επιβάλλονται από την ΕΕ.
Ο Conte υποσχέθηκε ότι ο προϋπολογισμός δεν θα αγγίξει τη χρηματοδότηση για "στρατηγικούς τομείς" όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης