Τελευταία Νέα
Οικονομία

Strauch (ESM): Βιώσιμο και διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος - Υπό παρακολούθηση η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

Strauch (ESM): Βιώσιμο και διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος - Υπό παρακολούθηση η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Rolf Strauch, δήλωσε ότι η δουλειά των ελληνικών αρχών δεν τελειώνει με την έξοδο από τα μνημόνια
Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί έστειλε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Rolf Strauch.
«Είναι αλήθεια ότι οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμα» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
Ωστόσο αναγνώρισε ότι έχει σημειωθεί κάποια επιτυχία «και αν αναλογιστεί κάποιος ποιο ήταν το σημείο εκκίνησης, (οι Έλληνες) έχουν διανύσει πολύ δρόμο».
Παρ' όλα αυτά ο Strauch δήλωσε ότι χρειάζονται πολλά ακόμα για την αναδιάρθρωση μιας οικονομίας και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό οι ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.

Βιώσιμο και διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM δήλωσε ότι «από την πλευρά μας, εξετάσαμε τις δυνατότητες της ανάπτυξης ενδελεχώς και προσπαθήσαμε να κάνουμε λογικές υποθέσεις και στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.
Θεωρούμε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και διαχειρίσιμο, αυτό είναι το βασικό στοιχείο για εμάς».
Παράλληλα, αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της ελληνικές κυβέρνησης σχετικά με το φορολογικό, ο ίδιος επεσήμανε τη δέσμευση για μείωση του αφορολόγητου.
«Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές ή οι ελληνικές αρχές θα εργαστούν γι' αυτό, και θα παρακολουθούμε την Ελλάδα προσεκτικά για τα επόμενα χρόνια» διαμήνυσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης