Τελευταία Νέα
Speculator

Τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα... δείχνουν για τις αλλαγές της διοίκησης των ΕΛΤΑ

tags :
Τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα... δείχνουν για τις αλλαγές της διοίκησης των ΕΛΤΑ
Τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα... δείχνουν για τις αλλαγές της διοίκησης των ΕΛΤΑ
Η αποπομπή της διοίκησης των ΕΛΤΑ , αναμένεται να επισημοποιηθεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου στη γενική συνέλευση  των μετόχων.
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε για κάποιους ενώ όσοι ήταν κοντά στην απερχόμενη διοίκηση, φωτογραφίζουν ως υπαίτιο για τις εξελιξεις τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος, να σημειωθεί στα μέσα του περασμένου Ιουνίου με δηλώσεις τους απο τη γενική συνέλευση των μετόχων της Quest, είχε αναφέρει ότι τα  ΕΛΤΑ θυμιζουν την παλαι ποτε  Ολυμπιακή, λέγοντας  ότι δεν είναι βιώσιμη και θα επιθυμούσε ένα πιο σοβαρό ανταγωνιστή στις ταχυμεταφορές.
Οι δηλώσεις του Θεόδωρου Φέσσα δεν έμειναν αναπάντητες  από  την  διοίκηση των ΕΛΤΑ κα Ε.Σταυράκη  και Γ. Ζαρολιάγκη,που με ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι “Κατανοούμε την επιθυμία του κ. Φέσσα "να έχει απέναντι του έναν σοβαρό ανταγωνιστή", και ελπίζουμε πραγματικά να τον βρει, διότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συμπληρώνοντας φέτος 190 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας μέσω του μεγαλύτερου δικτύου καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, σίγουρα δεν αποτελούν ανταγωνιστή ούτε της ACS ούτε καμίας άλλης.
Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τον κ. Φέσσα ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν είναι προς πώληση.
Η μεταφορά των μετοχών στις 1/1/2018 από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. πιστοποιεί στην πράξη ότι οι εποχές της αδράνειας, της απαξίωσης και του μηδενισμού,που είχαν ως αποτέλεσμα τη φιλοσοφία "να βγουν τα ΕΛΤΑ στο σφυρί", ανήκουν στο παρελθόν.
Τα ΕΛΤΑ, κ. Φέσσα, δεν πωλούνται, οπότε μην ανησυχείτε για τη δουλειά που θα είχε να κάνει ένας επίδοξος αγοραστής και φυσικά μην προβληματίζεσαι για την μη λήψη  δύσκολων διοικητικών αποφάσεων που θα μας καταστήσουν ανταγωνιστικούς.
Η απάντηση της διοίκησης των ΕΛΤΑ  στον πρόεδρο  του ΣΕΒ κ Θ. Φέσσα έβαλε  ψηλά τον πήχη για τα ΕΛΤΑ αλλά  δεν κατάφερε να τον… περάσει.
Σε διάστημα δύο μηνών από την σύγκρουση  με τον κ.Θ. Φέσσα  η διοίκηση  Ζαρολιάγκη-  Σταυράκη καλείται να παραδώσει τα ΕΛΤΑ σε νέα  διοίκηση.
Οι επερχόμενες εξελίξεις δρομολογούνται  απο την κ. Ράνια  Αικατερινάρη πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας  Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ που είναι ο νέος βασικός μέτοχος των ΕΛ καθώς  κατέχει  το 90% του μετοχικού  κεφαλαίου  της  εταιρείας.
Σύμφωνα  με πηγές  του Υπερταμείου  λένε  ότι τα πρόσωπα της νέας σύνθεσης του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ θα πρέπει να έχουν συνδυαστικά τα κατάλληλα προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο οργανισμό, ικανό να ανταποκριθεί στο σημαντικό κοινωνικό του ρόλο αλλά και στις ραγδαίες εξελίξεις στην ταχυδρομική αγορά και ειδικά στις ταχυμεταφορές.
Στην απομάκρυνση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με  τις  ίδιες πηγές  συνέβαλε αποφασιστικά  και το θέμα της ΔΕΗ με τις καθυστερήσεις  αποπληρωμής  των λογαριασμών  ρεύματος με αποτέλεσμα  χιλιάδες καταναλωτές  να προσκομίσουν στη ΔΕΗ τους λογαριασμούς που είχαν πληρώσει.
Τέλος να σημειωθεί  η διοίκηση τουΥπερταμείου έχει αναθέσει σε εταιρεία αξιολόγησης των διοικήσεων  των εταιρειών που βρίσκονται από τον έλεγχο του Υπερταμείου αναζητώντας στην ουσία  στελέχη από την αγορά  με στόχο την  απομάκρυνση κομματικών στελεχών απο   εταιρείες που ελέγχονται απο το κράτος.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheoi@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης