Speculator

Οι «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες, η επανεμφάνιση Βρυώνη και η τύχη του Mega

Οι «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες, η επανεμφάνιση Βρυώνη και η τύχη του Mega
Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνει το ΕΣΡ την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το ΕΣΡ να κατακυρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων των διεκδικητών.
Έτσι Star, SKY, Antenna, Alpha και Epsilon θα είναι οι πέντε κάτοχοι αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.
Την ίδια στιγμή αναμένεται να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να προκηρυχθούν οι θεματικές άδειες και μέχρι την προκήρυξη η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις δύο «ορφανές» άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Εφ όσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον για άδεια πανελλαδικής εμβέλειας έστω και από έναν  ενδιαφερόμενο με την υποβολή εγγυητικής 3,5 εκατ. ευρώ τότε το ΕΣΡ θα προκηρύξει εκ νέου διαγωνισμό για τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να θέσουν και άλλοι τυχόν ενδιαφερόμενοι υποψηφιότητα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φίλλιπος Βρυώνης θα εμφανιστεί ως ενδιαφερόμενος μετά την απόρριψη της αίτησης της Τηλεοπτικής Ελληνικής η οποία δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.
Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για νέο διαγωνισμό όπου ερώτημα είναι αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους ομίλους Μαρινάκη και Μάρη.
Εν τω μεταξύ με τη δημοσίευση της απόφασης του ΕΣΡ ανοίγει ο δρόμος για να κατέβουν οι διακόπτες στο Mega αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αποτελέσει εύκολη υπόθεση δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν τελεσφορήσει οι δικαστικές προσφυγές.
Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα που τίθεται είναι αν η υποβολή αιτήσεων για τις ορφανές άδειες θα συνδεθεί με κινήσεις εξυγίανσης του Mega από ενδιαφερόμενο επενδυτή ή αν οι τράπεζες θα κινήσουν τις διαδικασίες πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του σταθμού έχοντας εξασφαλίσει ότι θα λάβουν σημαντικό κομμάτι των απαιτήσεών τους.
Βεβαίως η εκκίνηση του πλειστηριασμού δεν σημαίνει ότι θα γίνει άμεσα καθώς απαιτείται διάστημα περίπου ενός εξαμήνου ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ειδικής διαχείρισης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης