Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλογήρου (υπ. Δικαιοσύνης): Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα Financial Times

Καλογήρου (υπ. Δικαιοσύνης): Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα Financial Times
Ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή πελάτης μου ο Σακκάς αναφέρει ο υπ. Δικαιοσύνης
Ψευδές και συκοφαντικό χαρακτηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Δικαιοσύνης προκαλεί ανησυχίες για το κράτος δικαίου», το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις του κ.Καλογήρου με αναρχική ομάδα μέλος της οποίας εκπροσωπούσε ως δικηγόρος.
«Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.
Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της.
Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης.
Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.
Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο» υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης