Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική έκκληση Guterres (OHE): Έχουμε μόνο δύο χρόνια για να μην βρεθεί ο πλανήτης αντιμέτωπος με καταστροφικές συνέπειες

Δραματική έκκληση Guterres (OHE): Έχουμε μόνο δύο χρόνια για να μην βρεθεί ο πλανήτης αντιμέτωπος με καταστροφικές συνέπειες
Να καταλάβουν όλοι οι ηγέτες την επείγουσα φύση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής υποστήριξε ο γ.γ. του ΟΗΕ
Την θέση ότι έχουν μείνει μόλις δύο χρόνια για να αναληφθεί παγκόσμια δράση προκειμένου να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή και να μην βρεθεί ο πλανήτης αντιμέτωπος με καταστροφικές συνέπειες διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
«Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση μέχρι το 2020, κινδυνεύουμε να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και για τα οικοσυστήματα που μας υποστηρίζουν»
Είναι επιτακτική ανάγκη η κοινωνία των πολιτών - οι νέοι, οι οργανώσεις των γυναικών, ο ιδιωτικός τομέας, οι θρησκευτικές κοινότητες, οι επιστήμονες και τα οικολογικά κινήματα στον κόσμο - να απαιτήσει από τους ηγέτες να δώσουν λόγο» υποστήριξε ο Guterres, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει και ο ίδιος πίεση στους ηγέτες στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αργότερα τον Σεπτέμβριο.
«Θα τους πω ότι η κλιματική αλλαγή είναι η πιο καθοριστική πρόκληση της εποχής μας» τόνισε ο γ.γ. του ΟΗΕ, προειδοποιώντας πως ο πλανήτης διατρέχει κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με «μια υπαρξιακή απειλή».
«Η κλιματική αλλαγή κινείται πιο γρήγορα απ' ό,τι εμείς.
Πρέπει να τερματίσουμε την παράλυση.
Έχουμε τα εργαλεία για να κάνουμε αποτελεσματικές τις ενέργειές μας αλλά μας λείπει - ακόμη και μετά τη συμφωνία του Παρισιού - η ηγετική πρωτοβουλία κι η φιλοδοξία για να κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε.
Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή των δασών, να αποκαταστήσουμε τα δάση που έχουν αποψιλωθεί, να αλλάξουμε τον τρόπο που καλλιεργούμε.
Πρέπει επίσης να επανεξεταστεί ο τρόπος που θερμαίνουμε, ψύχουμε και φωτίζουμε τα κτήρια μας για να κατασπαταλάμε λιγότερη ενέργεια» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος υπενθύμισε ότι θα οργανώσει μια παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2019.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης