Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TS Lombard: Κόκκινη σημαία για την επόμενη ύφεση, το εταιρικό χρέος των ΗΠΑ

TS Lombard: Κόκκινη σημαία για την επόμενη ύφεση, το εταιρικό χρέος των ΗΠΑ
Δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers που προκάλεσε τη Μεγάλη Ύφεση, οι αναλυτές της αγοράς αναζητούν στοιχεία για το ποια θα είναι η αιτία για την επόμενη ύφεση
Υψηλότερο από κάθε άλλη φορά είναι το εταιρικό χρέος στις ΗΠΑ κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο ξεσπάσματος νέας ύφεσης.
Δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers που προκάλεσε τη Μεγάλη Ύφεση, οι αναλυτές της αγοράς αναζητούν στοιχεία για το ποια θα είναι η αιτία για την επόμενη ύφεση.
Ο Steve Blitz της TS Lombard βλέπει μια μεγάλη κόκκινη σημαία στο εταιρικό χρέος σε σχέση με τα μέσα που έχουν για να το αποπληρώσουν.
«Το πραγματικά μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται -όσον αφορά τις ΗΠΑ- στους δείκτες χρέους προς μετρητά και καταλήγω στο top 10 των εταιρειών» δήλωσε ο Blitz στο CNBC.
«Ο δείκτης χρέος προς μετρητά είναι πολύ, πολύ υψηλός αλλά το ύψος του χρέους είναι πολύ, πολύ χαμηλό.
Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δανείζονται έναντι της καθαρής τους αξίας, σε αντίθεση με το δανεισμό ενάντια στις ταμειακές ροές και το εισόδημα, πράγμα που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα που έκαναν τα νοικοκυριά το 2004, το 2005 και το 2006» πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει «ο κίνδυνος ότι εάν η αγορά μετοχών υποχωρήσει πολύ, εάν έχεις μια bear αγορά για οποιαδήποτε λόγο -και κάποιος πρόκειται να εμφανιστεί τελικά, όπως συμβαίνει πάντα- θα είναι σαν την παλιά ιστορία…
Όταν η παλίρροια σταματάει, εμφανίζονται τα βράχια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης