Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας ζητά ο Ισπανός πρωθυπουργός

Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας ζητά ο Ισπανός πρωθυπουργός
Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας ζητά ο Sanchez στην Ισπανία
Την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας σχεδιάζει η κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών στην Ισπανία, επιτρέποντας την ευκολότερη δίωξή τους από την Δικαιοσύνη.
«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε την στήριξη της αίθουσας» είπε ο Pedro Sanchez, προσθέτοντας πως ο τερματισμός του καθεστώτος ασυλίας θα δώσει τους πολίτες την εικόνα πως ο πολιτικός κόσμος δίνει το καλό παράδειγμα και σέβεται τις έγνοιες τους.
Η πολιτική διαφθορά είναι πηγή μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας στη χώρα, ειδικά στον απόηχο των αποκαλύψεων για τα «μαύρα» ταμεία που διέθετε το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, τα οποία χρηματοδοτούνταν από μεγαλοεργολάβους με αντάλλαγμα ευνοϊκή μεταχείριση στην ανάθεση έργων.
Το σκάνδαλο συνέβαλε στην ανατροπή του συντηρητικού πρωθυπουργό Marianno Rajoy Ραχόι από τους Σοσιαλιστές, με ψήφο δυσπιστίας, πριν από 100 ημέρες.
Η πρόκληση για τους Σοσιαλιστές και τον πρωθυπουργό Pedro Sanchez είναι να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή για την υπερψήφιση του νέου μέτρου.
Το κυβερνών κόμμα ελέγχει μόλις 84 έδρες στην 350μελή Βουλή και στηρίζεται διάφορα περιφερειακά κόμματα για την προώθηση της νομοθετικής ατζέντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης