Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (ΕΚΤ): Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους κινδύνους της χαλαρής νομισματικής πολιτικής

Weidmann (ΕΚΤ): Δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους κινδύνους της χαλαρής νομισματικής πολιτικής
Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Jens Weidmann, αναφέρθηκε στην ανάγκη τερματισμού της χαλαρής νομισματικής πολιτικής
Την ανάγκη τερματισμού της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ επεσήμανε για ακόμα μία φορά ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ευρωτράπεζας, Jens Weidmann.
«Η ΕΚΤ δεν πρέπει να αγνοεί τους κινδύνους της χαλαρής νομισματικής πολιτικής» δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα και πρόσθεσε «το σημείο τερματισμού της ομαλοποίησης της πολιτικής δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα».
Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της, η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητη την πολιτική της, ανακοινώνοντας μια ανεπαίσθητη αλλαγή στην κατεύθυνση πολιτικής της (guidance) να παραμείνει σε πορεία τερματισμού των αγορών ομολόγων φέτος και διατήρησης των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων σε 15 δισ. ευρώ από τον Οκτώβριο, ενώ στην προηγούμενη ανακοίνωση πολιτική της ανέφερε ότι «προβλέπει» μια τέτοια κίνηση.
Ωστόσο συνεχίζει να αναμένει ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα αγορών στοιχείων ενεργητικού έως τα τέλη του έτους, υποδηλώνοντας ότι μια επίσημη απόφαση για τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης θα έλθει αργότερα.
Η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%. Παράλληλα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης