Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανοί βιομήχανοι (BDI): Trump και Brexit επηρεάζουν τις προοπτικές της Γερμανίας

Γερμανοί βιομήχανοι (BDI): Trump και Brexit επηρεάζουν τις προοπτικές της Γερμανίας
Η ένωση γερμανικών βιομηχανιών (BDI) αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της οικονομίας
Σε υποβάθμιση των προβλέψεων της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2018 προχώρησε η ένωση γερμανικών βιομηχανιών (BDI), επικαλούμενη την ασθενέστερη ζήτηση για γερμανικά προϊόντα λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας στον επιχειρηματικό κόσμο που προκάλεσε η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, και το Brexit.
Η γερμανική οικονομία αναμένεται τώρα να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 2,0%, από το 2,25% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, δήλωσε ο πρόεδρος του BDI Dieter Kempf.
Οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 3,5% σε πραγματικούς όρους, κάτω από την αρχική πρόβλεψη της BDI για 5%.
«Η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, αλλά και το Brexit που πλησιάζει, πλήττουν την επενδυτική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο και μαζί με αυτή και τις γερμανικές εξαγωγικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Kempf.
Η γερμανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ολοένα και αυξανόμενη απειλή, δήλωσε ο Kempf.
Από τη μια πλευρά, η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έφθασε στο ανώτατο σημείο της, οδηγώντας σε λιγότερο δυναμική ζήτηση για γερμανικό μηχανολογικό εξοπλισμό, δήλωσε ο Kempf.
«Από την άλλη, οι γερμανικές εταιρίες αντιμετωπίζουν κινδύνους με κάθε μέτρο προστατευτισμού – ακόμα κι αν αυτό βάλει κατά της Κίνας», δήλωσε ο ίδιος.
Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος μεμονωμένος εξαγωγικός της προορισμός.
Μια κλιμάκωση της διαμάχης για τους δασμούς μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου πλήττει κατά συνέπεια τις γερμανικές εξαγωγές.
Οι προοπτικές για τη γερμανική ανάπτυξη σκιάζονται επίσης από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με τους Ευρωπαίους εταίρους για τους όρους αποχώρησης από την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο.
Η Βρετανία είναι ο πέμπτος σημαντικότερος εξαγωγικός προορισμός της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης