Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Προσπάθησαν να ρίξουν την οικονομία στο σκοτάδι - Θα ξεπεράσουμε αυτές τις επιθέσεις

Erdogan: Προσπάθησαν να ρίξουν την οικονομία στο σκοτάδι - Θα ξεπεράσουμε αυτές τις επιθέσεις
Από το βήμα της Βουλής, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο Αμερικανός πάστορας, Andrew Pastor, έχει κρυφούς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις
Σε προσπάθειες τρίτων να ρίξουν την τουρκική οικονομία στο σκοτάδι αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, σε ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο.
«Προσπάθησαν να ρίξουν την οικονομία μας στο σκοτάδι.
Προχωράμε με σκοπό να ξεπεράσουμε αυτές τις επιθέσεις» επεσήμανε ο Erdogan.
Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι «η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί όσον αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία αλλά ούτε και θα παραιτηθεί από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς».
Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Αναφερόμενος στις διακυμάνσης της τουρκικής λίρας, ο Erdogan επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα που περιέβαλε το νόμισμα περιορίστηκε αλλά «η Τουρκία θα παρακολουθεί στενά τα προβλήματα που προκαλούνται από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια».
Πρόσφατα, η Moody's υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα, σε Β2 το αξιόχρεο σε ξένο νόμιμα, εννέα τουρκικών τραπεζών, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης του τραπεζικού τομέα της χώρας.
Η μείωση της οροφής (του αξιόχρεου) αντανακλά την άποψη της Moody’s ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος κυβερνητικής παρέμβασης για την αποτροπή ανάληψης καταθέσεων σε ξένο νόμισμα, προκειμένου να διατηρηθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας.
Στην ομιλία του, ο Erdogan αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα, Andrew Brunson, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία.
«Ο Αμερικανός πάστορας έχει κρυφούς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης