Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2018

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2018
Η άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/10) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, υποδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις της χώρας παραμένουν ανθεκτικές παρά τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας ενισχύθηκαν κατά +2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, όταν και είχαν υποχωρήσει κατά -0,9%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,4%.
Οι παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +5,8% σε μηνιαία βάση, παρά την πτώση του -2,2% που καταγράφηκε από τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ πτώση σημείωσαν και οι εγχώριες παραγγελίες, και συγκεκριμένα κατά -2,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -2,1%, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σχέση με το -3% των εκτιμήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, ο κύκλος εργασιών στον μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,3% τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης