Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Η έξοδος από το μνημόνιο εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Βούτσης: Η έξοδος από το μνημόνιο εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου
«Η τυπική έξοδος από τις βασικές μνημονιακές δεσμεύσεις και επιτηρήσεις, δημιουργεί το έδαφος για την ανάπτυξη, έτσι ώστε να υπάρξει πολύ γρήγορα μια σωστή πορεία, στο επίπεδο της Οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά τη συζήτηση που οργάνωσε, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ), με στόχο την ανασύνταξη του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου.
«Σήμερα είναι πιο εύκολο να γίνει η ανασύνταξη αυτή, γιατί άρχισε να λειτουργεί η προϋπόθεση του παράλληλου και άκρως σημαντικού θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε.
«Έχουμε μπει πλέον σε μια συστηματική προσπάθεια προγραμματικής ανασυγκρότησης των κομμάτων, και προγραμματικής εμβάθυνσης πάνω στα νέα δεδομένα.
Υπάρχει πλέον ένα ανοικτό πεδίο, όπου η σημασία του κοινωνικού διαλόγου και η σημασία του διαλόγου των κομμάτων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία».
Συνεχίζοντας ο κ. Βούτης ανέφερε, ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων την ερχόμενη Δευτέρα, θα τεθεί η ανάγκη μιας πιο στενής σχέσης με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος, «ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να διατυπώνονται εγκαίρως απόψεις, οι οποίες να λαμβάνονται υπόψη, όπως συμβαίνει και με την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής».
«Είναι πολύ θετικό, ότι με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης πριν από ενάμιση χρόνο στη Ρώμη και με τη συνεργασία των χωρών του Νότου, είχε διαμορφωθεί μια κοινωνική ατζέντα η οποία ετέθη στην κοινωνική σύνοδο κορυφής του Γκέτεμποργκ.
Έτσι η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη και ενόψει ευρωεκλογών, έχει εμπλουτισθεί και με την κοινωνική διάσταση.
Έχουν γίνει βήματα, μπορούν να γίνουν περισσότερα και έχει διαμορφωθεί ένα καλύτερο πλαίσιο στο οποίο μπορούμε όλοι μαζί να πορευτούμε», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης