Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ύφεση για την οικονομία της Αργεντινής τη διετία 2018-2019

Moody's: Ύφεση για την οικονομία της Αργεντινής τη διετία 2018-2019
Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Moody's για την Αργεντινή 
Ύφεση για την οικονομία της Αργεντινής (Β2, σταθερό outlook) αναμένει για το τρέχον και το επόμενο έτος η Moody's Investors Service, σε συνέχεια των δυσοίωνων προβλέψεων από πλευράς αναλυτών για τη χώρα.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, αν και το πιστωτικό προφίλ της Αργεντινής υποστηρίζεται από την προηγμένη οικονομία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αναδυόμενες οικονομίες, η πολύπλευρη κρίση και η αποσπασματική πολιτική απόκριση, θα οδηγήσουν τη χώρα σε ύφεση έως το 2019.
Η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα μειώσει ουσιαστικά την ανάγκη αξιοποίησης των διεθνών κεφαλαιαγορών για την κάλυψη των αναγκών της χώρας, προστατεύοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση από εξωτερικό χρηματοοικονομικό κίνδυνο.
Μετά από χρόνια σταδιακής ανάπτυξης, από το 2011, η οικονομία της Αργεντινής θα συρρικνωθεί κατά 2,5% και 1,5% το 2018 και το 201,9 αντίστοιχα, σύμφωνα με τη Moody's.
Αρνητικά θα συμβάλλουν στην οικονομία και η άνευ προηγουμένου ξηρασία στη χώρα, επισημαίνεται.
Η απότομη πτώση του τοπικού πέσος, το οποίο έχει υποτιμηθεί φέτος πάνω από 50% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, έχει συμβάλει στην ουσιαστική επιδείνωση των δημοσιονομικών μετρήσεων.
Ο οίκος αναμένει το δημόσιο χρέος να φτάσει το 70% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2018, με τις πληρωμές τόκων να αντιπροσωπεύουν το 16% των κρατικών εσόδων.
Το υψηλό μερίδιο του δημόσιου χρέους σε ξένο νόμισμα, το οποίο πλέον υπερβαίνει το 70%, εκθέτει τον κρατικό ισολογισμό σε διαταραχές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Διαβάστε: Moody's: Μειώνονται οι χορηγήσεις δανείων από τις τράπεζες της Αργεντινής - Αυξάνονται οι αθετήσεις πληρωμών

«Οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία της Moody's ότι τα μέτρα πολιτικής θα παραμείνουν ευθυγραμμισμένα με το στόχο της μείωσης των ελλειμμάτων των δημοσιονομικών και των τρεχουσών συναλλαγών, που ενσωματώνονται στο πρόγραμμα του ΔΝΤ».

Διαβάστε: Moody’s: Credit Positive η νέα συμφωνία Αργεντινής - ΔΝΤ - Μειώνει τον κίνδυνο χρηματοδότησης μέχρι το 2019

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης