Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini – Di Maio: Δεν υπάρχουν ρωγμές στην κυβέρνηση – Συνεχίζουμε την προσπάθεια

Salvini – Di Maio: Δεν υπάρχουν ρωγμές στην κυβέρνηση – Συνεχίζουμε την προσπάθεια
Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν φορολογικά ζητήματα αλλά και η «απάντηση» της Ιταλίας στην Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019
Καθησυχαστικοί αναφορικά με την ύπαρξη ρήξη στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης εμφανίστηκαν τόσο ο επικεφαλής της Lega Nord, Matteo Salvini όσο και του Μ5S, Luigi Di Maio.
Οι δύο ηγέτες και αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης είχαν σήμερα (20/10) συνάντηση με τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte, προκειμένου να εξετάσουν ορισμένα θέματα αλλά και να συμφωνήσουν τις βασικές γραμμές της απάντησης που θα στείλει η Ιταλία στην επιστολή της Κομισιόν, αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2019.
Τόσο ο Salvini όσο και ο Di Maio τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ το 2019, ενώ το βασικό θέμα που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τον τρόπο κατανομής ορισμένων δημοσίων δαπανών.
«Συνεχίζουμε κανονικά.
Παράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών θα «απαντήσει» στις ανησυχίες της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.
Υπενθυμίζεται ότι ο Conte έχει ανακοινώσει ότι η Ιταλία θα στείλει την απάντησή της στην Επιτροπή τη Δευτέρα 22/10
«Lega Nord και Μ5S είναι δύο φίλοι που χάθηκαν για λίγο αλλά βρέθηκαν ξανά μαζί», υποστήριξε ο Di Maio προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο, με τον Salvini να τονίζει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης