Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον Οκτώβριο του 2018

Βρετανία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον Οκτώβριο του 2018
Τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Μεγάλη Βρετανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Μεγάλη Βρετανία για το διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), με τον δείκτη αισιοδοξίας μεταξύ των επιχειρήσεων να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2016.
Ειδικότερα, το τριμηνιαίο ισοζύγιο παραγγελιών της CBI για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2018 διαμορφώθηκε στις -6 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2015, ενώ είναι σημαντική πτώση από τις +15 μονάδες του Ιουλίου.
Παράλληλα, το μηνιαίο ισοζύγιο παραγγελιών για τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε επίσης στις -6 μονάδων, έναντι -1 μονάδων τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος στις -1 μονάδες.
Ο δείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των βρετανικών επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες υποχώρησε στις -16 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον τομέα των εξαγωγών υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.
«Αυτό είναι ένα σύνολο στοιχείων τα οποία απαιτούν άμεση δράση στο εσωτερικό και το εξωτερικό», σχολίασε η οικονομολόγος της CBI, Rain Newton-Smith, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Οι προγραμματισμένες επενδύσεις έχουν υποχωρήσει ενόψει της βαθύτερης αβεβαιότητας για το Brexit, οπότε είναι ζωτικής ζημασίας ο υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να ξοδέψουν περισσότερα σε τομείς που θα τους βοηθήσουν να γίνουν πιο παραγωγικοί», καταλήγει η οικονομολόγος της CBI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης