Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Πότε θα αποφασίσει η Federal Reserve να «σώσει» τις αγορές;

BofA: Πότε θα αποφασίσει η Federal Reserve να «σώσει» τις αγορές;
Το σχόλιο της Bank of America Merrill Lynch για τη νομισματική πολιτική της Fed και τις αγορές 
Το επίπεδο στο οποίο πρέπει να φθάσουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης ώστε να παύσει η διαδικασία νομισματικής σύσφιξης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), αναλύει η Bank of America (BofA) Merrill Lynch.
Επισημαίνεται πως, στη μηνιαία έρευνα που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σε αντίστοιχη ερώτηση οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων εξέφρασαν την άποψη (κατά μέσο όρο) πως ο δείκτης S&P 500 πρέπει να υποχωρήσει στις 2.390 μονάδες (ή 12% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα), προκειμένου η Fed να επιβραδύνει ή να διακόψει τη νομισματική σύσφιξη.
Στην ανάλυση που δημοσιεύθηκε σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2018, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι παρά την «εξαφάνιση» κεφαλαίων ύψους 2 τρισεκ. δολαρίων από τη Wall Street τον τρέχοντα Οκτώβριο, οι νομισματικές συνθήκες -με βάση τα κριτήρια της Fed- επιτρέπουν περαιτέρω σύσφιξη.



Το κραχ στις αγορές ξεκίνησε - Οι τέσσερις ενδείξεις bear market, εκροές από τις μετοχές (19/10)

Οι διεθνείς αγορές μόλις άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι είναι έτοιμες να εισέλθουν σε bear market, όπως τονίζει ο Michael Harnett, επικεφαλής επενδύσεων στην Bank of America Merrill Lynch.
Απτή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι, βάσει στοιχείων της BofA, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξαν εκροές κεφαλαίων 15,8 δισ. δολαρίων από μετοχές και 8,1 δισ. δολαρίων από ομόλογα.
Οι μεγαλύτερες εκροές σημειώθηκαν στις αμερικανικές μετοχές (14,8 δισ.), σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια (15,5 δισ.) και σε ευρωπαϊκές μετοχές (4,8 δισ.).

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/fins%20techs%20lower.jpg?itok=OLJ8SEiW
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι θεσμικοί επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια των μετρητών, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί εξ αυτών προτίμησαν να αποχωρήσουν από κρατικά ομόλογα μακροχρόνιας ωρίμανσης και να στραφούν σε έντοκα γραμμάτια, κυρίως των ΗΠΑ.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/BofA%20bills.jpg?itok=6mt0segu
Αυτό που πραγματικά αποδεικνύουν τα στοιχεία, σημειώνει ο Harnett, είναι ότι οι αγορές εμφανίζουν τέσσερις ανωμαλίες που υποδεικνύουν ότι η bear market βρίσκεται προ των πυλών.
Πρόκειται για τις ακόλουθες:

1. Η διάθεση ανάληψης ρίσκου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
2. Η Κίνα ακολουθεί πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, αλλά από αυτήν δεν φαίνεται να επωφελούνται οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, το γουάν ή ο δείκτης Shanghai Composite.
3. Παρά το δημοσιονομικό πακέτο 1,5 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης παραμένουν στάσιμε από την αρχή του 2018, ενώ οι κυκλικές μετοχές στις ΗΠΑ έχουν βυθιστεί.
4. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπερνά το 3% αλλά οι μετοχές αμερικανικών τραπεζών δεν αντιδρούν με θετικό τρόπο.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/buybacks%20technicals.jpg?itok=t5vxIzcG
Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές είναι οι διαθέσεις της Fed.
Τι μπορεί να είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει τη διάθεση της Fed να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων;
Κατά τον Harnett οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τα spreads στις πιστώσεις, τα οποία εάν ξεπεράσουν συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα στήριξης, μπορεί να οδηγήσουν τη Fed στο να παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/CLO%20spreads.jpg?itok=hszufjxU
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης