Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου: Η Πειραιώς έδωσε νέες χορηγήσεις 2 δισ. στο 9μηνο 2018 - Μεγάλη μείωση των NPEs

Μεγάλου: Η Πειραιώς έδωσε νέες χορηγήσεις 2 δισ. στο 9μηνο 2018 - Μεγάλη μείωση των NPEs
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε ότι τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση έπειτα από μια δεκαετία
Σε νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ έχει προχωρήσει κατά το 9μηνο του 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας σημειώσει παράλληλα τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) τα τελευταία τρίμηνα.
Αυτό επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.
Μάλιστα, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι η Τράπεζα είναι σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018, ενώ πρόσθεσε ότι τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση έπειτα από μια δεκαετία.
Ο κ. Μεγάλου επισήμανε τη βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας, με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται σήμερα στα 43 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2 δισ. από την αρχή του έτους και ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει δυναμικά την οικονομία.
«Η ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας Πειραιώς σε συνδυασμό με το πλάνο κεφαλαιακής της ενίσχυσης παρέχουν τα εφόδια για να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης