Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Με καταθέσεις λιγότερες των 1.000 δολαρίων το 65% των νέων Αμερικανών

Έρευνα: Με καταθέσεις λιγότερες των 1.000 δολαρίων το 65% των νέων Αμερικανών
Με ελάχιστες καταθέσεις τα δύο τρίτα των νέων Αμερικανών
Ποσό μικρότερο των 1.000 δολαρίων διαθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα δύο τρίτα (65%) των νέων Αμερικανών που έχουν λάβει φοιτητικό δάνειο, σύμφωνα με την έρευνα των Student Debt Crisis και Summer.
Μάλιστα, από την έρευνα απορρέει ότι το 20% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην επόμενη πληρωμή του φοιτητικού δανείου, με το 44% να βρίσκεται σε ελαφρά καλύτερη κατάσταση αλλά να χαρακτηρίζει «πρόκληση» την επόμενη δόση.
Περίπου το 80% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι πληρωμές των φοιτητικών δανείων τους είχαν εμποδίσει να εξοικονομήσουν χρήματα για συνταξιοδότηση, ενώ το 59% των δανειοληπτών δήλωσε ότι οι λογαριασμοί φοιτητικών δανείων τους εμποδίζουν να πραγματοποιήσουν μεγάλες αγορές.
Υπενθυμίζεται πως το χρέος των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκε ανοδικά για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, το συνολικό χρέος αυξήθηκε κατά 82 δισεκ. δολάρια ή 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο νέο ιστορικό υψηλό των 13,29 δισεκ. δολαρίων.
Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό εμφανίζεται κατά 19,2% υψηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο κατά την περίοδο της άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Τα 9 τρισεκ. δολάρια αντικατοπτρίζουν τα στεγαστικά δάνεια (+60 δισεκ. σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο), επισημαίνεται.



Όπως έχει υπολογίσει ο ιστότοπος «LendingTree», το χρέος καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών για τους Αμερικανούς πολίτες αναμένεται να διαμορφωθεί στα 4 τρισεκ. δολάρια στο τέλος του 2018, επίδοση-ρεκόρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του
Στο εν λόγω χρέος δεν περιλαμβάνονται τα στεγαστικά δάνεια.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έρευνα, πλέον οι Αμερικανοί οφείλουν το 26% του εισοδήματός τους στο χρέος, ποσοστό που, επίσης, αποτελεί ιστορικό υψηλό.
Ενδεικτικά, το αντίστοιχο ποσοστό για το 2010 και την περίοδο 200-2008, διαμορφωνόταν στο 22% και 12%-13%.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι το χρέος από τα δάνεια αυτοκινήτων και τις πιστωτικές κάρτες αυξάνεται με ρυθμό άνω του 7% ετησίως, έναντι αύξησης 2% για τα στεγαστικά δάνεια.



Ωστόσο, υπογραμμίζεται, οι καθυστερήσεις πληρωμών φθάνουν το μόλις 2,4% για το σύνολο των δανείων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης