Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμμελος: Η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας μια από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Φάμμελος: Η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας μια από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Οι μεγάλες αλλαγές είναι αυτές που ενώνουν την κοινωνία υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος
Ως μια από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην χώρα μας χαρακτήρισε τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο οποίος υποστήριξε πως  οι μεγάλες αλλαγές είναι αυτέ που ενώνουν την κοινωνία.
«Η χθεσινή συμφωνία αποτελεί μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, που μας δημιουργούν μία αίσθηση αισιοδοξίας ότι μπορούμε να προχωράμε με διάλογο και με συνεννόηση.
Γιατί το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, της μισθοδοσίας των κληρικών αλλά και της σχέσης του Κράτους με την Εκκλησία είναι κάτι το οποίο ανεξαρτήτως της κυβέρνησης βασανίζει το κράτος τουλάχιστον από το 1939 και μετά.
Οι μεγάλες αλλαγές είναι αυτές που ενώνουν την κοινωνία και φαίνεται ότι βγαίνοντας από το μνημόνιο, την κρίση, τη χρεοκοπία, αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ενώσει και να προχωρήσουμε προς τα μπροστά.
Γιατί οι αλλαγές είναι αυτές που λύνουν προβλήματα χρόνων, συνταγματικές αλλαγές οι οποίες δεν είχαν συζητηθεί εδώ και 40 χρόνια» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Φάμελλος.
«Καταρχήν αυτή η συζήτηση αφορά τη σχέση της Εκκλησίας με το Κράτος.
Θα υπάρχει η συγκρότηση αυτού του ταμείου στο οποίο θα μπορεί η Εκκλησία να υποβάλει και την περιουσία η οποία βεβαιωμένα της ανήκει, αλλά και αμφισβητούμενες εκτάσεις.
Και σε αυτό το ταμείο, στο οποίο δεν θα έχει πλειοψηφία κανένας από τους δύο, θα βρίσκουμε τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης έτσι ώστε να μοιράζονται τα έσοδα και η Εκκλησία και το Κράτος...
Με αυτή την κυβέρνηση υλοποιείται και το Κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες και μάλιστα επιλύονται και ζητήματα καλλιεργειών σε πρώην δασικές εκτάσεις, χωρίς αμφισβήτηση των επιδοτήσεων.
Αντίθετα, θα υπάρχει πλέον μία κανονικότητα, η ευρωπαϊκή κανονικότητα, ώστε να μην μπορούν οι τοπικοί κομματάρχες να κάνουν παιχνίδι και να εκβιάζουν ακόμα και για ψήφους, γιατί κάποιοι έπαιζαν με αυτά τα παιχνίδια.
Αυτά τα παιχνίδια τελειώνουν και οι σχέσεις αυτές γίνονται όλες διαυγείς, διάφανες και δίκαιες» υποστήριξε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης