Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πρόστιμο των αμερικανικών αρχών κατά της Citigroup

Νέο πρόστιμο των αμερικανικών αρχών κατά της Citigroup
Νέο πρόστιμο στη Citigroup
Το ποσό των 38,7 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει στις αμερικανικές αρχές η Citigroup, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC).
Το πρόστιμο αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Citibank χειρίστηκε τα ADRs (American Depositary Receipts), επισημαίνεται.
Τον περασμένο Αύγουστο, η Citigroup δέχθηκε πρόστιμο ύψους 10,5 εκατ. δολαρίων από τη SEC.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι από το 2013 έως το 2016, τρεις traders της Citigroup Global Markets, οι οποίοι έχουν απολυθεί, εμφάνισαν μη ρευστοποιήσιμες θέσεις σε λογαριασμούς που διαχειρίζονταν, σε δύο περιπτώσεις που αφορούσαν ζημιές (81 εκατ. και 475 εκατ. δολάρια) από εκτεταμένες μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές.
Η Citi δεν κατάφερε να ανιχνεύσει το παράπτωμα των traders νωρίτερα επειδή διέθετε ανεπαρκείς εποπτικές διαδικασίες και συστήματα.
Τον ίδιο μήνα, η Federal Reserve επέβαλε πρόστιμο ύψους 8,6 εκατ. δολαρίων στη Citigroup, καθώς έκρινε ένοχη την επενδυτική τράπεζα για πλαστό έγγραφο πρακτικών σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια.
Σύμφωνα με τη Fed, το 2015, η CitiFinancial, θυγατρική της Citigroup, προχώρησε σε ύποπτους χειρισμούς αρχείων πελατών, καθώς προετοιμαζόταν να διακόψει τις δραστηριότητες εξυπηρέτησης υποθηκών.
Τον περασμένο Ιούνιο, η Citigroup δέχθηκε πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δολαρίων από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή κρίθηκε ένοχη για χειραγώγηση του επιτοκίου «Libor» (London Interbank Offered Rate, Libor).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης