Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Στους εννέα οι νεκροί και 35 οι αγνοούμενοι από την καταστροφική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Guardian: Στους εννέα οι νεκροί και 35 οι αγνοούμενοι από την καταστροφική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια
Kάηκαν συνολικά 6.500 κτίρια
Η επομένη της μεγάλης πυρκαγιάς που οδήγησε στην εκκένωση ολόκληρης της κοινότητας Paradise στην Καλιφόρνια αποκάλυψε και το μέγεθος της καταστροφής, με έναν κάτοικο της περιοχής να δηλώνει στον Guardian ότι "ήταν σαν το Ιράκ, ένας εφιάλτης".
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τρεις βρέθηκαν έξω από σπίτια, ένας μέσα σε σπίτι και οι άλλοι σε αυτοκίνητα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς 35 άτομα αγνούνται ακόμη.
A firefighter battles a wild fire blaze in Magalia, California
Επίσης κάηκαν συνολικά 6.500 κτίρια, ανάμεσά τους σχολεία, μανάβικα και εστιατόρια, ωστόσο, τέτοιες φωτιές δεν είναι ασυνήθιστες στην περιοχή, όπου και το 2008 είχε εκκενωθεί από 10 χιλιάδες ανθρώπους.
Οι άνεμοι κατέβασαν την πυρκαγιά από τους λόφους και σε μία μέρα αποτεφρώθηκαν 70 χιλιάδες εκτάρια.
Με την εξασθένηση των ανέμων οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ από τις 30 χιλιάδες που απομακρύνθηκαν από την περιοχή, αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στα καταλύματα του Ερυθρού Σταυρού.
The Woolsey Fire burns towards Paramount Ranch in Agoura Hills, California
Κάποιοι πήραν μόνο τα χριστουγεννιάτικα δώρα και παιχνίδια των παιδιών τους φεύγοντας και με λύπη λένε ότι θα πρέπει να βρουν πλέον πού  θα μετακομίσουν.
Άγνωστο είναι αν και πότε θα επιστρέψουν οι κάτοικοι στο Paradise, αφού με καμένα μαγαζιά, εστιατόρια, σχολεία και κυβερνητικά κτίρια, δεν θα έχουν και τι δουλειά να κάνουν, όπως επισήμανε μία γυναίκα, η Carol Nixon.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης