Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: H ιταλική κυβέρνηση είναι σίγουρη για τον προϋπολογισμό - Θα συζητήσουμε με τον Juncker το Σάββατο (24/11)

Conte: H ιταλική κυβέρνηση είναι σίγουρη για τον προϋπολογισμό - Θα συζητήσουμε με τον Juncker το Σάββατο (24/11)
H ιταλική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη για τον προϋπολογισμό της, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte
Τη δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του 2019, επανέλαβε σήμερα (21/11/2018) ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, λίγο μετά την απόρριψη του προσχεδίου της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του είναι πεπεισμένη για την αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean - Claude Junker, το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ανησυχεί για την άνοδο του spread, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα απαντήσει με μεταρρυθμίσεις.
Ο Conte υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι ο προϋπολογισμός της για το 2019 είναι εξαιρετικός και προς το συμφέρον της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Νωρίτερα, η Κομισιόν απέρριψε το προσχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αναμενόταν, προτείνοντας την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού χρέους, εξέλιξη η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.
«Η ανάλυσή μας προβλέπει ότι δεν τηρείται το κριτήριο για το χρέος.
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία υπερβολικού χρέους», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάλυσή της για το ιταλικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης