Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Ισχυρές επιδόσεις από τις ισπανικές τράπεζες το εννεάμηνο 2018

DBRS: Ισχυρές επιδόσεις από τις ισπανικές τράπεζες το εννεάμηνο 2018
Άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις από τις ισπανικές τράπεζες το εννεάμηνο 2018
Αύξηση της τάξεως του 37,4% κατέγραψαν -σε ετήσια βάση- τα καθαρά κέρδη των μεγάλων ισπανικών τραπεζών (βλέπε διάγραμμα) τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 5,6 δισεκ. ευρώ, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS Ratings.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα, οι προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχώρησαν κατά 56,8%, στα μόλις 1,9 δισεκ. ευρώ, με τον λόγο προβλέψεων προς κέρδη IBPT να βελτιώνεται στο 16%, έναντι 30% ένα χρόνο νωρίτερα.
«Οι ικανοποιητικές επιδόσεις στις προβλέψεις αντισταθμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών επιτοκίων στα καθαρά έσοδα από τόκους.
Επιπλέον, η DBRS αναμένει ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των χαμηλών επιτοκίων να μετριαστούν περαιτέρω αν η ζήτηση δανείων, τόσο από νοικοκυριά όσο και από επιχειρήσεις, οδηγήσει σε αυξημένη δανειοδοτική δραστηριότητα.
Τέλος, η DBRS θεωρεί τα αποτελέσματα των stress test του 2018 αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι οι ισπανικές τράπεζες είναι κατάλληλα εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες διαταραχές.
Στις 2 Νοεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) δημοσίευσε τα αποτελέσματα των stress tests σε επίπεδο ΕΕ, προκειμένου να αξιολογήσει την ευελιξία του κεφαλαίου των τραπεζών σε ένα αρνητικό σενάριο.
Οι Santander, BBVA, Caixabank και Sabadell ανέφεραν γενικά καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι το 2016 και πέτυχαν ικανοποιητικούς δείκτες Common Equity Tier 1 (CET1)», σχολιάζει ο οίκος.
Αναλυτικά:

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης