Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Μένουμε συνεπείς στη δέσμευση μας να βάλουμε σε σταθερή τροχιά την ελληνική οικονομία

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Μένουμε συνεπείς στη δέσμευση μας να βάλουμε σε σταθερή τροχιά την ελληνική οικονομία
«Χαράζουμε νέο δρόμο και πετυχαίνουμε εκεί που εσείς αποτύχατε» ανέφερε ο κ. Κατσίκης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση
«Σε όσους δεν αρέσκεστε να λέτε την αλήθεια εμείς σας λέμε ότι οι ΑΝΕΛ συνεισφέρουν και παραμένουν σταθεροί στην αρχική τους δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό για να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης.
Παραμένουν συνεπείς στην αποστολή τους, να βάλουμε πάλι σε σταθερή τροχιά την ελληνική οικονομία. Χαράζουμε νέο δρόμο και πετυχαίνουμε εκεί που εσείς αποτύχατε».
Αυτό ανέφερε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στην Ολομέλεια για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, κυρίως τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, για στείρα κριτική, σημειώνοντας ότι αυτό που επιθυμούν είναι να αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο «για ένα ακόμα πεδίο, στο οποίο έχουν υποστεί στρατηγική ήττα και αφορά το θέμα των συντάξεων».
«Ουδεμία περικοπή δεν θα επιβληθεί. Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού δεν περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων από 1/1/2019.
Και δεν μιλάμε για αναστολή αλλά για ακύρωση» πρόσθεσε.
«Εμείς συμμετέχουμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα σεβασμού, που είναι προσηλωμένο στον στόχο του για έξοδο από τα μνημόνια και καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο ελληνικός λαός και βλέπει και κρίνει.
Σήμερα, με αυτό το νομοσχέδιο γίνεται ένα ακόμα βήμα προς μία δικαιότερη κοινωνία.
Προχωράμε με συνέπεια στην υλοποίηση όλων των ευεργετικών κοινωνικών μέτρων για τα οποία είχαμε δεσμευτεί» τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που έκλεισε ο κύκλος των μνημονίων, για την κυβέρνηση είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η ενίσχυση και στήριξη των ευπαθών ομάδων.
Με το νομοσχέδιο για μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών εγκαθιστούμε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για 250.000 ασφαλισμένους.
Και σε όσους θεωρούν ότι δεν είναι αρκετό, εμείς τους απαντάμε ότι είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, όπως αναγγέλθηκαν από τη ΔΕΘ, για το 2019».
«Κάναμε μία νέα αρχή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πετύχαμε εκεί που εσείς αποτύχατε.
Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και θεσμοθετήσαμε μέτρα υπέρ των Ελλήνων φορολογουμένων, στους οποίους εσείς είχατε επιβάλλει αλλεπάλληλες περικοπές και αλλεπάλληλες φορολογήσεις.
Τους επιστρέφουμε σημαντικά ποσά, τα οποία εσείς τους στερήσατε» υπογράμμισε ο κ. Κατσίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης