Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απολύσεις «απαντά» στις ζημίες-μαμούθ η Vodafone

Με απολύσεις «απαντά» στις ζημίες-μαμούθ η Vodafone
Απολύσεις στην Ισπανία ετοιμάζει η Vodafone
Την περικοπή ενός σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στην Ισπανία εξετάζει η Vodafone Group, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Expansion» -επικαλούμενη πηγές.
Φυσικά, η είδηση έρχεται ως απόρροια των ζημιών-μαμούθ που παρουσίασε πρόσφατα ο βρετανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών.
Συγκεκριμένα, για την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018, η Vodafone Group παρουσίασε καθαρές ζημίες ύψους 2,07 δισεκ. ευρώ, εν μέρει εξαιτίας της Vodafone India.
Για την αντίστοιχη χρονική περίοδο του περασμένου έτους, η Vodafone είχε καταγράψει καθαρά κέρδη ύψους 2,01 δισεκ. ευρώ.
Τα έσοδα για το εξάμηνο που έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν κατά 5,5% σε ετήσια σύγκριση, στα 21,8 δισεκ. ευρώ.
Ως αποτέλεσμα των ζημιών, η εταιρεία αποφάσισε να «παγώσει» τη διανομή μερίσματος στους μετόχους, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της να μειώσει το χρέος και τις δαπάνες στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες έως το οικονομικό έτος 2021 -κατά τουλάχιστον 1,2 δισεκ. ευρώ.
Επίσης, η Vodafone αναθεώρησε επί τα χείρω την εκτίμησή της για την αύξηση των EBITDA το οικονομικό έτος Μαρτίου 2018-Μαρτίου 2019, από 1%-5% σε 1%-3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης