Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν περισσότερα σε τόκους από ό,τι για τον προϋπολογισμό της Άμυνας, το 2023

WSJ: Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν περισσότερα σε τόκους από ό,τι για τον προϋπολογισμό της Άμυνας, το 2023
Οι ΗΠΑ αναμένεται να πληρώνουν περισσότερα σε τόκους από ό,τι στον προϋπολογισμό της Άμυνας 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται στο μέλλον να πληρώνουν περισσότερα για τους τόκους εξυπηρέτησης χρέους, από ό,τι για τον προϋπολογισμό της εθνικής Άμυνας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Wall Street Journal».
Όπως σημειώνεται, μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε από 5,1 τρισεκ. σε 15,9 τρισεκ. δολάρια.
Βέβαια, η ισχυρή ζήτηση και η νομισματική πολιτική διατήρησαν, μέχρι πρότινος, το κόστος δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα.
Πλέον, όμως, οι συνθήκες στην αγορά έχουν αλλάξει.
Για το 2017, οι ΗΠΑ πλήρωσαν σε τόκους το υπέρογκο ποσό των 263 δισεκ. δολαρίων, ήτοι 6,6% επί των συνολικών κυβερνητικών δαπανών και 1,4% του ΑΕΠ.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού, το αντίστοιχο ποσό θα φθάσει τα 915 δισεκ. το 2028, ήτοι 13% των δαπανών και 3,1% του ΑΕΠ!
Στην πορεία, η Ουάσιγκτον θα δαπανήσει περισσότερους για τόκους από ό,τι δαπανά για το Medicaid, το 2020, περισσότερο από ό,τι δαπανά για την εθνική Άμυνα, το 2023 και περισσότερο από ό,τι ξοδεύει σε όλα τα ευαίσθητα προγράμματα, από τη χρηματοδότηση των εθνικών πάρκων μέχρι την επιστημονική έρευνα, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, στο δικαστικό σύστημα και την υποδομή, το 2025.
Το χρέος ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη δεκαετία, από 78% στο τέλος του τρέχοντος έτους -το υψηλότερο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- στο 96,2% το 2028.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης