Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Θεωρούμε αχρείαστα τα υπερπλεονάσματα – Είναι σε βάρος της πραγματικής οικονομίας

Σταϊκούρας: Θεωρούμε αχρείαστα τα υπερπλεονάσματα – Είναι σε βάρος της πραγματικής οικονομίας
Οφείλονται στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην εσωτερική στάση πληρωμών είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η ΝΔ θεωρεί αχρείαστα τα  υπερπλεονάσματα καθώς αυτά είναι σε βάρος της πραγματικής οικονομίας διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
«Αν δείτε και από την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, αυτά (τα υπερπλεονάσματα) οφείλονται στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην εσωτερική στάση πληρωμών, τις κατασχέσεις, την κατάρρευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη μη επιστροφή φόρων προς τους ιδιώτες.
Άρα μ' αυτόν τον τρόπο, εις βάρος της πραγματικής οικονομίας, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δημοσιονομικό χώρο» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο «προτείνοντας αποσπασματικά και με μεγάλη καθυστέρηση μειώσεις κάποιων φορολογικών συντελεστών, τους οποίους, όμως, η ίδια συνειδητά αύξησε».
« Συνεπώς, ναι, η ΝΔ συμφώνησε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση μ' αυτόν τον τρόπο αποδέχθηκε και παραδέχθηκε ότι απέτυχε η μεταρρύθμιση του 2016» είπε ο κ.Σταϊκούρα;ς.
Για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, είπε πως «επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει συμφωνία, όπως αρχικώς είχε παρουσιαστεί, αλλά πλαίσιο συμφωνίας, όπως υποστηρίζει πλέον ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το οποίο μάλιστα με κυβερνητική ευθύνη ήταν απροετοίμαστο και πολιτικά καιροσκοπικό, διχάζοντας τους μητροπολίτες, ξεσηκώνοντας απλούς κληρικούς και δυναμιτίζοντας τις σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο».
«Η ΝΔ εξαρχής δεν διαφωνεί με την ανάγκη αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, διαφωνεί όμως με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, μέσω της αιφνίδιας αλλαγής του τρόπου και της διαδικασίας μισθοδοσίας τους, ζήτημα που τους δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης