Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Η αύξηση των δαπανών από την Ιταλία δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε υψηλότερη ανάπτυξη

Villeroy (ΕΚΤ): Η αύξηση των δαπανών από την Ιταλία δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε υψηλότερη ανάπτυξη
Οι αυξημένες δημοσιονομικές δαπάνες της Ιταλίας δεν θα μεταφραστούν αυτόματα σε υψηλότερη ανάπτυξη, δήλωσε ο Francois Villeroy de Galhau
Οι αυξημένες δημοσιονομικές δαπάνες της Ιταλίας δεν θα μεταφραστούν αυτόματα σε υψηλότερη ανάπτυξη και το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αυξάνεται επ’ αόριστον, δήλωσε σήμερα (29/11/2018) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.
«Εάν τα δημόσια ελλείμματα και το χρέος ήταν το κλειδί για την ανάπτυξη, τότε οι δύο χώρες μας (η Γαλλία και η Ιταλία) θα ήταν οι πρωταθλήτριες της ανάπτυξης στην Ευρώπη, δυστυχώς αυτό δεν αληθεύει», δήλωσε από τη Ρώμη ο Villeroy, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Βραχυπρόθεσμα, ένα μεγαλύτερο έλλειμμα δεν θα έχει αναγκαστικά θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη, εάν συνοδεύεται επίσης από υψηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου για τα επιτόκια», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Μακροπρόθεσμα, καμία χώρα δεν μπορεί να επιτρέψει στο δημόσιο χρέος της να αυξάνεται επ’ αόριστον.
Εκτός από τον κίνδυνο πτώχευσης, τίθεται επίσης ζήτημα δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για ένα βάρος που μετακυλίεται στις μελλοντικές γενιές», συνέχισε ο Villeroy, ο οποίος αναφέρεται συχνά ως υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης