Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Το να καθυστερήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, δεν σημαίνει ότι τις προδίδουμε

tags :
Conte: Το να καθυστερήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, δεν σημαίνει ότι τις προδίδουμε
Εγώ διαπραγματεύομαι με την ΕΕ, δεν έχει σταματήσει ποτέ ο διάλογος λέει ο Conte
Την θέση ότι το να καθυστερήσει η εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων, δεν σημαίνει ότι τις προδίδουμε διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, ο οποίος έχει αναλάβει το βάρος των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό του 2019.
Ο Conte ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει έναν χαμηλότερο στόχο για το έλλειμμα από το 2,4% που περιείχαν έως τώρα τα δύο προσχέδια προϋπολογισμού που έστειλε η Ιταλία στην Κομισιόν, η οποία και τα απέρριψε.
Για να πετύχει ένα έλλειμμα κοντά στο 2%, όπως αναφέρουν τουλάχιστον τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Conte θα πρέπει να «πειράξει» τις δύο βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της Lega και του Κινήματος των 5 Αστέρων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και το εισόδημα των πολιτών.
Συγκεκριμένα, είτε θα πρέπει να μειωθούν ο αριθμός των δικαιούχων των δύο αυτών προγραμμάτων είτε θα πρέπει να πάει προς τα πίσω χρονικά η εφαρμογή τους.
Μέχρι τώρα Salvini και Di Maio αντιδρούσαν έντονα σε αυτήν την προοπτική, η οποία όμως φαίνεται και από τις δηλώσεις Conte είναι βασικό μέρος του σχεδιασμού του.
Σε δηλώσεις του στη La Repubblica o Conte υποστηρίζει πως το να καθυστερήσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών, δεν σημαίνει ότι τις προδίδουμε.
«Το να αλλάξουμε κάποια μικρά πράγματα, δεν σημαίνει ότι τις αφήνουμε πίσω» λέει ο Conte, αναφέροντας πως είναι έτοιμος να μειώσει την οικονομική επιβάρυνση που προκαλούν κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019.
Όπως λέει, αυτός είναι που διαπραγματεύεται με την ΕΕ, τονίζοντας ότι ο διάλογος αυτός δεν έχει σταματήσει λεπτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης