Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Υπό κράτηση 211 άτομα στη Γαλλία - Σε άλλα 450 άτομα έγινε έλεγχος ταυτότητας

BBC: Υπό κράτηση 211 άτομα  στη Γαλλία - Σε άλλα 450 άτομα έγινε έλεγχος ταυτότητας
Μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν αναπτυχθεί 8.000 αστυνομικοί και 12 τεθωρακισμένα οχήματα
(upd) Υπό κράτηση έχουν τεθεί 211 άτομα στη Γαλλία, ενώ σε άλλα 450 άτομα έγινε έλεγχος ταυτότητας σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, κι ενώ η αστυνόμευση στο Παρίσι είναι πρωτοφανής όπως μεταδίδει το BBC.
Μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν αναπτυχθεί 8.000 αστυνομικοί και 12 τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς 5.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους σε μία ακόμα κινητοποίηση που κάνουν τα κίτρινα γιλέκα.
Βίντεο έδειξε να γίνονται και κάποια επεισόδια με την αστυνομία που έκανε και χρήση χημικών.
Το αέριο που χρησιμοποιείται, φαίνεται ότι είναι ισχυρότερο από αυτό της περασμένης εβδομάδας, όταν είχαν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις και εκατοντάδες ήταν επίσης και οι τραυματίες.
Δημοσιογράφος της Le Monde ανέφερε ότι οι διαδηλωτές είναι αυτή τη φορά λιγότεροι και ηλικίας 20-40 ετών, ενώ η αστυνομία ψάχνει τσάντες και προχωράει σε κατασχέσεις αντικειμένων, όπως κράνη κ.λ.π.
Δημοσιογράφος του BBC ανέφερε από την πλευρά του ότι η αστυνομία παίρνει από τους διαδηλωτές ακόμα και τις μάσκες που έχουν για να προστατευτούν από τα χημικά.
Οι αστυνομικοί σε όλη τη Γαλλία είναι αυτή τη φορά 89.000 , έναντι 65.000την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι αρχές εκτιμούν ότι οι διαδηλωτές δεν θα ξεπεράσουν τις 10 χιλιάδες σε όλη την επικράτεια.
"Δέκα χιλιάδες άνθρωποι δεν είναι η Γαλλία" είπε ο υπουργός Εσωτερικών Christophe Castaner, o οποίος ζήτησε και μηδενική ανοχή ενάντια στη βία.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν πληροφορίες για κινητοποίηση ακραίων και ριζοσπαστικοποιημένων στοιχείων στη σημερινή διαδήλωση, που έχουν διοργανώσει τα κίτρινα γιλέκα.
Τέτοια αστυνόμευση είχε υπάρξει ξανά στο Παρίσι μόνο στα επεισόδια που είχαν γίνει στα προάστια το 2005.
Αναβλήθηκαν επίσης και έξι ποδοσφαιρικοί αγώνες του γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ έκλεισε το Λούβρο και άλλα μουσεία και αξιοθέατα στο Παρίσι.
Η δήμαρχος Anne Hidalgo ζήτησε όλοι να προσέξουν και να προστατέψουν το Παρίσι που ανήκει στον γαλλικό λαό.
Τα κίτρινα γιλέκα εξελίχθηκαν από μία διαδήλωση ενάντια στην αύξηση των τιμών των καυσίμων σε μία γενικότερη διαμαρτυρία για πολλά διαφορετικά θέματα.
Αν και η υποστήριξη προς αυτά σημείωσε μία κάμψη, παραμένει στο 66%.
Ο πρωθυπουργός Edouard Philippe συναντήθηκε την Παρασκευή 7/12 με εκπροσώπους από τα κίτρινα γιλέκα και ένας εξ αυτών είπε ότι ελπίζει ο πρόεδρος Macron να μιλήσει στους Γάλλους σαν πατέρας με αγάπη και σεβασμό.
Ο ίδιος ο πρόεδρος επισκέφτηκε αστυνομικούς την Παρασκευή 7/12, ενώ αποκαλείται από τον κόσμο "πρόεδρος των πλούσιων" και παρά το γεγονός ότι ανέστειλε την αύξηση στα καύσιμα και πάγωσε και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2019, υπάρχουν κάθε φορά και νέα αιτήματα, όπως υψηλότεροι μισθοί, χαμηλότεροι φόροι, καλύτερες συντάξεις, καλύτερα πανεπιστήμια.
Κάποιοι επιμένουν και για παραίτηση του Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης