Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βουλιαράτες: Τελέστηκε το μνημόσυνο του Κατσίφα – Συνελήφθη αστυνομικός συνοδός βουλευτή της ΝΔ για παράνομη οπλοφορία

Βουλιαράτες: Τελέστηκε το μνημόσυνο του Κατσίφα – Συνελήφθη αστυνομικός συνοδός βουλευτή της ΝΔ για παράνομη οπλοφορία
Tο μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου
Τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας και δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Το μνημόσυνο τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις 12:00 ώρα Ελλάδος, αφού προηγήθηκε η ένταση που σημειώθηκε στην ελληνική πλευρά των συνόρων με την Αλβανία, καθώς περίπου 100 άτομα εμπόδισαν τη διέλευση στην Ελλάδα πούλμαν από το αλβανικό έδαφος, διαμαρτυρόμενοι γιατί τα Τίρανα απαγόρευσαν σε Έλληνες να περάσουν στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα.
Τελικά, στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες μειονοτικοί από διάφορες περιοχές, που  συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.
Παρόντες στο μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Γόγιακας, ο βουλευτής της 'Ενωσης Κεντρώων Γ. Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γ. Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα 'Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Β. Ντούλες.
Πάντως, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μικρή προσέλευση.
Στο μεταξύ, συνελήφθη στην αλβανική πλευρά των συνόρων ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ Β. Γιόγιακα, επειδή, όπως μεταδίδει το skai.gr έφερε το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς να έχει την απαιτουμένη άδεια και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, ενώ τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές θα τον προσαγάγουν στον εισαγγελέα.
Παράλληλα, δημοσιεύματα ανάγκασαν τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία διευκρίνιζε ότι συλλυπήθηκε όχι μόνο την οικογένεια Κατσίφα, αλλά και εκείνη του Πετρίτ Ζίλφα.
Τέλος, σημειώνεται ότι ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από τον Ι.Μ Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης μετά το τέλος του μνημόσυνου του Κατσίφα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης